Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Večerja

Herman Koch
Večerja
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-274-221-8
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Stana Anželj
Urejanje Tjaša Koprivec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15 cm
410 g
251 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
nizozemsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Temačno napeta, boleče dvome porajajoča eksplozivna snov romana Večerja sooči dve družini, postavljeni pred najtežjo odločitev v življenju.Na poletni večer. V prefinjeni restavraciji v Amsterdamu. Slišati je nežno momljanje in omikano žongliranje s praznimi besedami. Dokler se sekira ne zasadi v tnalo. Tik pred kulinaričnim vrhuncem zavre. Petnajstletna sinova sta zagrešila objesten, jedko zloben zločin. Dejanja ne obžalujeta. In vendar ... Zgodila se je strašna tragedija. Kako daleč bo segla roka zaščite?

Narativna struktura se vije okrog treh hodov večerje, med katerimi se morajo odrasli odločiti, kako bodo ukrepali. Kochovi liki se spopadajo sami s seboj v prefinjeno zaviti prozi. Po tej večerji nič več ne bo tako, kot je bilo.

Dobitnik nagrade bralcev za nizozemsko knjigo leta 2009

Recenzija Bukla

Odmevna, tudi večkrat filmsko prirejena uspešnica nizozemskega pisatelja iz leta 2009 postreže z zgodbo, ki se zgodi na eni lokaciji v enem samem večeru. Njena protagonista sta dva para višjega srednjega razreda (brata s svojimi ženami), ki se dobita na prvi pogled običajni večerji v prestižni restavraciji, da bi se tam po pogovorih o vsakodnevnih rečeh v nadaljevanju posvetila veliko večjemu problemu, s katerim se soočata: njuna sinova sta se v navalu objestnosti znesla nad brezdomko. Splet nasilja in rasizma vse bolj zaznamuje njihovo večerno druženje, skozi tančice prvoosebne pripovedi postopoma natančneje spoznavamo tudi pripovedovalca zgodbe, ta knjižna mešanica drame in srhljivke pa nas v vse bolj napetem ritmu pelje in pripelje tako do konca večerje kot tudi do presenetljivega konca zgodbe. Roman, ki bi se lahko zgodil kjer koli in ki se sprašuje, kje so meje starševske zaščite otrok in dopuščanja njihovega neustreznega obnašanja.

Samo Rugelj, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...