Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Šifra 2.0

Luigi Ballerini
Šifra 2.0

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Zvezdogled
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7047-21-9
Naslov izvirnika Io sono Zero
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Dušanka Zabukovec
Urejanje Katja Klopčič Lavrenčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
350 g
184 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje > znanstvenofantastični roman
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Madar mi je povedala, da bodo posebej zame pripravili veličastno presenečenje. Pri štirinajstih letih prejmeš izkaznico in se pridružiš Ekipi, ta trenutek je zelo pomemben. Rekla je, da je svečan. Zdaj vem, kje sem: presenečenje se je začelo. To bo najsrečnejši dan v mojem življenju.

Toda ko Nič dočaka svoj štirinajsti rojstni dan, nič ni tako, kot si je zamišljal. Presenečenja se vrstijo in zdi se, da ga temeljito urjenje na vse to ni pripravilo … Sneg je resničen in mraz je resničen in lahkota je resnična. In velikanski zaslon, za katerim vidi kopico slaščic, ne deluje. V kakšnem čudnem svetu se je znašel? In kdo sploh je, deček po imenu Nič?

Luigi Ballerini je za roman Šifra 2.0 prejel nagrado bancerallino.

Recenzija Bukla

Se sprašujete, kako svojega najstnika zvabiti iz virtualnega sveta ekranov, videoiger in družabnih omrežij ter kako mu predočiti, kaj je tisto, kar res šteje? S to knjigo imate precejšnje možnosti. Avtor, italijanski zdravnik in psihoanalitik (tudi sam oče štirih otrok) Luigi Ballerini, v znanstvenofantastično zgodbo (kakršne so mladim blizu iz filmov ­Matrica, Misija nemogoče, Hana …) spretno in z izjemnim posluhom za mladostnika vtke prvoosebno izpoved štirinajstletnega Niča, odraščajočega v virtualno vodenem (skozi glas virtualne Madjar) tehnološko vrhunsko opremljenem stanovanju, kjer ga nelegalna vojaška organizacija šola za profesionalnega vojaka, dokler nekega dne, med izpadom sistema, ne zaide v realni zunanji svet. Kar sledi, je napeta zgodba o iskanju pravega jaza in pomembnosti medčloveške bližine, topline in ljubezni, poosebljene v mladi znanstvenici Stefaniji in njenem možu, zdravniku, Lucu, ki Niču neizmerno pogumno pomagata najti samega sebe in se odločiti za (pravo) življenje. A naj mlademu bralcu o bistvu spregovori kar Nič sam: »Iz dokumentarcev sem se naučil vsega, razen tistega, kar šteje največ: da je resničnost mogočna. Neskončno bolj impresivna je kot slike, ki se premikajo na zaslonih.«

Ana Kosirnik, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...