Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Filozof in volk

Pouk iz divjine o ljubezni, smrti in sreči
Mark Rowlands
Filozof in volk
23,90 € 23,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Penca in drugi
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-91228-8-4
Naslov izvirnika The philosopher and the wolf
Prevod Janez Penca

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
224 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
naravoslovje
osebna rast, duhovnost in ezoterika
filozofija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Iskra, ki je preskočila med filozofom in njegovim posvojenim volkom, se je razgorela v ganljiv dialog z drugačnim Drugim, ki brezšivno premošča navidezni prepad med vrstami.

Ko je bil Mark Rowlands star 27 let in mlad profesor filozofije, je kupil volčjega mladiča. Tako se je začel odnos, ki je določil njegovo življenje in oblikoval njegovo razmišljanje. Knjiga Filozof in volk se začne z Breninovo kipečo, destruktivno rano mladostjo in konča s smrtjo 11 let pozneje. Je izjemno pričevanje o prijateljstvu, ki je seglo onkraj pregrade, ki ločuje vrste, in zanimivo preiskovanje radosti, moči in bistva človekove narave.

Recenzija Bukla

V slovenščini seveda obstaja že veliko knjig o psih. Prav tako obstaja tudi veliko knjig, ki so jih napisali filozofi. Ne vem pa, če smo do zdaj že imeli kako knjigo, v kateri bi filozof pisal o volku. Kajti volkovi so v primerjavi s psi tisto, kar so v primerjavi z odraslimi psi njihovi mladiči, trdi ameriški filozof Mark Rowlands, avtor ducata v mnoge jezike prevedenih knjig. V svojem morda najbolj znanem delu Filozof in volk iz leta 2008 nas prefinjeno popelje v nov svet, v katerem človek predstavlja le eno od živih bitij na našem planetu. Z inteligentno mešanico spominov na življenje z volkom Breninom (ki mu je zagrenil in hkrati razsvetlil mnoge vsakdanje trenutke, volkovi niso poceni, nas pouči že kmalu na začetku), esejistične razprave in znanstvenih dejstev Rowlands namreč raziskuje živalski svet, iz vsakdanjih pripetljajev z Breninom vleče filozofske sklepe, primerja inteligenco primatov in človeka na eni strani ter volka na drugi ter navaja neobičajne razloge za različne poti evolucije v obeh primerih. Z vsem tem pred nami splete presenetljivo zgodbo o živalskem stvarstvu in človekovi vlogi v njem. Doživeto.

Samo Rugelj, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...