Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Dobro jutro, demenca

Priročnik za svojce oseb z demenco
Florjana von Pilpach
Dobro jutro, demenca
19,00 € 19,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,57 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Avtorji
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-7129-55-7

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
180 g
118 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje
naravoslovje > medicina
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga je pisana z mislijo na svojce oseb z demenco in prav tako za vse, ki bi želeli prepoznati zgodnje znake demence, saj prav zgodnje zdravljenje lahko podaljša samostojnost osebam z demenco.

Knjiga je pisana z mislijo na svojce oseb z demenco in prav tako za vse, ki bi želeli prepoznati zgodnje znake demence, saj prav zgodnje zdravljenje lahko podaljša samostojnost osebam z demenco. Zajema medicinsko razlago o demenci, najpogostejše znake demence, ki se kažejo tako v zgodnji fazi bolezni kot tudi pozneje.

Opisuje običajne življenjske situacije in možne odzive oseb z demenco, odklone od prejšnjega »zdravega« funkcioniranja. Ko se spremeni funkcioniranje, je potrebno, da tudi svojci spremenijo in prilagodijo svoj odziv. V knjigi je prav tako opisano, kako se je treba odzivati na spremenjeno delovanje, na drugačne verbalne in telesne odzive. Kako prilagoditi okolje, da oseba z demenco še lahko samostojno živi. Ne nazadnje tudi, kako naj poteka komunikacija z osebo z demenco, da je učinkovita in ne povzroča stresa.

Florjana von Pilpach se je rodila v Trbovljah. Po končani srednji šoli za medicinske sestre je nadaljevala študij na fakulteti za zdravstvo v Ljubljani, smer delovna terapija. Zaposlena je v Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana kot diplomirana delovna terapevtka. Za dodatna znanja je končala tudi mag. študij na fakulteti za socialno delo, področje duševno zdravje v skupnosti. Vso službeno pot se ukvarja z osebami z demenco in svetuje njihovim svojcem. Predvsem je pri obolelih usmerjena v izboljšanje ali ohranjanje funkcioniranja v določenem okolju, z željo in ciljem, da bi osebe z demenco lahko še dolgo samostojno živele.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...