Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kako znižati visok krvni tlak brez zdravil

Prepoznajte dejavnike tveganja in jih izločite
Claudia Laupert-Deick, Martin Middeke, Klaus Völker
Kako znižati visok krvni tlak brez zdravil
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ara
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6861-88-5
Naslov izvirnika Bluthochdruck senken ohne Medikamente
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Valerija Hozjan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
372 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
naravoslovje > medicina
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Visok krvni tlak ali arterijska hipertenzija, kar je medicinski izraz za trajno zvišan krvni tlak, prizadene več kot polovico Slovencev. Visok krvni tlak je eden najpogostejših vzrokov za invalidnost in smrt. S starostjo se število ljudi s to težavo močno poveča; v Sloveniji se zaradi visokega krvnega tlaka znajde v bolnišnicah vsako let več kot tisoč ljudi, v ambulantah pa jih pregledajo več kot sto petdeset tisoč. Visok krvni tlak vodi do možganske kapi, bolezni srca in ožilja ter poškodb žil.

Če visokega krvnega tlaka ne zdravimo, se življenjska doba znatno skrajša: petintridesetletnemu moškemu s trajno povišanim krvnim tlakom 150/100 mmHg se pričakovana življenjska doba s povprečnih šestinsedemdeset let in pol skrajša na šestdeset let. Z znižanjem visokega krvnega tlaka se lahko pričakovana življenjska doba ponovno poveča oziroma normalizira.

Povišan krvni tlak lahko znižamo na različne načine. Pri tem imajo ukrepi, ki ne vključujejo zdravil, zelo pomembno mesto. Takojšne zdravljenje z zdravili je namreč nujno le pri nekaterih bolnikih s povišanim krvnim tlakom.

Knjiga pred vami je zbir nasvetov, kako se vsakodnevno spoprijeti z visokim krvnim tlakom. Na vas je, da izmed njih izberete tiste, ki vam najbolj ustrezajo.

Glede na najpogostejše vzroke za nastanek visokega krvnega tlaka je v knjigi poudarek na obvladovanju stresa, zmanjšanju prekomerne telesne teže, spremembi prehrane in telesni dejavnosti.

Recenzija Bukla

Trajno zvišan krvni tlak ali hipertenzija prizadene več kot polovico Slovencev in je eden najpogostejših vzrokov prezgodnje smrti in invalidnosti (recimo zaradi različnih oblik kapi, do katerih pride zaradi dolgotrajnega povišanega tlaka). Zato je poletno obdobje, ki je pogosto namenjeno tudi malce drugačnemu življenjskemu slogu od običajnega (več gibanja, manj stresa, drugačna in lažja prehrana ter izguba kakih odvečnih kilogramov) več kot primeren čas, da v svoje življenje povsem naravno vključimo zdravilne vsebine, ki vodijo k nižjemu krvnemu tlaku, o čemer nas podrobno pouči tudi ta knjiga. Avtorji, vsi zdravniki, se seveda zavedajo, da previsokega tlaka na splošno ni mogoče uravnati brez zdravil, vendar analitična razčlemba v tej knjigi, ki podrobno obravnava razloge za nastanek hipertenzije, ponudi tudi mnogo nasvetov, kako lahko tudi brez kronične uporabe zdravil vseeno pomembno prispevamo k izboljšanju zdravstvenega stanja v povezavi s krvnim tlakom in posledično močno podaljšani življenjski dobi. Uporabna knjiga, ki zahteva oseben angažma!

Samo Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...