Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Maščobe kot gorivo

Revolucionarna dieta za boj proti raku, izboljšanje umskih sposobnosti in več energije
Joseph Mercola
Maščobe kot gorivo

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Primus
Zbirka InZdravje
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7033-30-4
Naslov izvirnika Fat for fuel
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Jure Šešet
Urejanje Barbara Lipovšek
Predgovor Severin Lipovšek

Povej naprej

Založnik o knjigi

 

Že več kot stoletje sprejemamo soglasje znanstvenikov, da je rak posledica dedne bolezni zaradi poškodbe kromosomov v celičnih jedrih.
Kaj pa, če znanstveniki preučujejo zgrešen model?
Kaj, če rak ni bolezen poškodovanega DNK, temveč okvarjene presnove kot posledice nepravilnega delovanja mitohondrijev?
Kaj, če bi lahko ta pretresljiva resnica korenito spremenila tudi naše razumevanje drugih bolezni – in nam pokazala radikalno novo pot do optimalnega zdravja?

V knjigi Maščobe kot gorivo - tem pionirskem vodniku, prvem svoje vrste, avtor uspešnice s seznama časopisa New York Times in vodilni naravni zdravilec dr. Joseph Mercola pojasnjuje, kako so vzrok za skoraj vse bolezni nepravilno delujoči presnovni procesi. Razkrije tudi, zakaj vašo presnovo vrže iz tira: zaradi poškodb in nepravilnega delovanja mitohondrijev, ki v tisočih delujejo v skoraj vsaki celici vašega telesa in proizvajajo energijo, ki jo potrebujete za to, da ostajate živi in zdravi. Ko pride do poškodb velikega števila mitohondrijev, je nemogoče ostati zdrav.

Dr. Mercola pokaže, da lahko vzamete vajeti zdravja v svoje roke že samo s tem, da dajete telesu primerno gorivo – ki pa ni takšno, kot vas prepričujejo. Ketogena dieta, ki vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov in veliko zdravih maščob, je prava pot do optimiziranja biokemičnih signalnih poti, ki zavirajo bolezen in spodbujajo zdravljenje. Koristi so lahko osupljive – ne samo pri zdravljenju ali preprečevanju hudih bolezni, temveč tudi pri krepitvi umskih sposobnosti, povečevanju energije, lažjem hujšanju in ohranjanju nižje teže ter še marsičem.

Pri branju te knjige boste prišli do jasnega, razumskega spoznanja, kako deluje telo na molekulski ravni. Končno boste razumeli, katero gorivo zna nadvse učinkovito porabljati. Dobili boste natančne smernice za uvedbo ketogenega prehranjevalnega načrta. Poleg tega vam ne bo treba čakati desetletja, da se bo mitohondrijska presnovna terapija prebila v uradno medicino. Že zdaj lahko pridete do bolj zdravega telesa in bolj zdravih možganov.

O avtorju

Dr. Joseph Mercola je strasten zagovornik naravne medicine, borec za dobro počutje in vizionar, ki je v trenutni ameriški zdravstveni sistem vpeljal zelo potrebne spremembe. Kot zdravnik, ki ima licenco že več kot 30 let, je v svojem centru zdravja in dobrega počutja blizu Chicaga zdravil že več deset tisoč ljudi, leta 1997 pa je vzpostavil spletno stran mercola.com, ki je zadnjih 13 let najbolj obiskana spletna stran za naravno zdravljenje na svetu. Je avtor knjižne uspešnice Zdravljenje brez napora, nastopil je v državnih informativnih medijih, kot so CNN, Fox News in ABC News, v oddajah Today, Washington Unplugged (CBS) in Dr. Oz.

Recenzija Bukla

Tudi pri nas je že kar nekaj časa znano, da so sladkor oziroma preprosti ogljikovi hidrati v prevelikih količinah eden najbolj nezdravih načinov prehranjevanja v sodobni družbi, ki je prepredena z mirujočimi in sedečimi poklici. Kaj so alternative? Ena od njih je paleolitska dieta, ki je po mnenju Josepha Mercole, sicer zdravnika in dolgolet­nega promotorja zdravega načina življenja, preveč osredotočena na proteine. Mercola v svoji knjigi Maščobe kot gorivo namreč zagovarja blagodejni vpliv povečanega vnosa ustreznih maščob v telo. V knjigi trdi, da prehod v ketozo, torej v stanje, pri katerem telo za glavni vir vsakodnevne energije porablja maščobe namesto hidratov, prinaša raznovrstne zdravilne učinke, od zmanjšanja pojavljanja prostih radikalov do boljše življenjske energije, ob tem pa ima menda lahko tudi znaten in pozitiven učinek na različne kronične in akutne bolezni. Knjiga, ki bralce spodbuja k razmišljanju o lastnem telesu in prehrani ter njenih posledicah!

Samo Rugelj, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...