Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tole bo bolelo

Skrivni dnevnik mladega zdravnika
Adam Kay
Tole bo bolelo
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5470-9
Naslov izvirnika This is going to hurt
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Barbara Krevel

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
272 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
naravoslovje > medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Bolelo bo do solz. Večinoma od smeha.

Le kaj piči človeka, da izbere poklic z 90-urnim delovnikom na teden, in to za manj denarja, kot ga parkomat pred bolnišnico nabere na uro? Ali tako rad brklja po človeškem drobovju in odloča med življenjem in smrtjo? Ali je delo zdravnika res sanjski poklic?

Adam Kay je v zabavnih dnevniških zapisih Tole bo bolelo, ki so hitro postali svetovna uspešnica, opisal svoje najbolj neverjetne in presunljive, v resnici pa vsakdanje zdravniške izkušnje, ki si jih je nabiral v britanski državni bolnišnici ─ in zadel v živo!

Recenzija Bukla

Redkokdaj se zgodi, da kaka knjiga stvarne literature v sebi združuje toliko humorja na eni strani in toliko napetosti na drugi, obenem pa je s konceptom svoje vsebine tako prilagojena sedanjemu bralcu. Morda so knjige, ki so jih napisali zdravniki in ki v zadnjem času pridobivajo pomen (v slovenščini smo v zadnjih letih dobili avtorje, kot so Oliver Sacks, Henry Marsh in Gavin Francis), najboljši zgled za to. Adam Kay je angleški komik in scenarist, ki se je že kot najstnik odločil, da se bo zapisal medicini, kar je potem tudi naredil, dokončal študij, potem pa v dolgotrajnem procesu mladega zdravnika prišel do specialista ginekologije. Tole bo bolelo so njegovi dnevniški zapiski iz približno šestih let njegove boleče prakse, v njej pa se vseskozi na izviren način prepletajo pikantne in pogosto tudi šokantne podrobnosti njegovega poklica, od vseh zapletov, ki pridejo ob porodih vseh vrst, včasih tudi s tragičnim zaključkom, do mestoma bizarnih dogodkov, kot so denimo odkritja, kaj vse delajo ljudje s svojimi spolnimi organi (in kaj tlačijo vanje). Knjigo je zavzeto in duhovito prevedla zdravnica Barbara Krevel, s tem pa tej sodobni zgodbi o tegobah in neumornosti sicer navdihujočega zdravniškega poklica vdihnila tudi slovenski jezikovni pečat.

Samo Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...