Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Diabetolog svetuje

Diabetes tip 1 in 2, nosečniški diabetes, diabetična prehrana
Damjan Justinek
Diabetolog svetuje
24,50 € 24,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,74 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Zavod Diabetes
Zbirka Diabetes
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-92538-4-7
Fotografije Bojan Fatur, ... [et al.]
Urejanje Darja Lovšin

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 17,5 cm
780 g
202 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
naravoslovje > medicina
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

O knjigi

V knjigi Diabetolog svetuje boste našli vse, kar je dobro vedeti o zdravljenju diabetesa tip 1 in 2, o nosečniškem diabetesu in diabetični prehrani, vključno z diabetičnim jedilnikom. Zlata so vredni ti nasveti, saj zna doktor Justinek prisluhniti tudi človeški stiski, ki se velikokrat zrcali v neurejenem diabetesu.
V desetletju, ki mineva od izida prve Justinekove knjige 101 odgovor na vprašanja o diabetesu, je diabetologija skokovito napredovala, zato je prišel čas za nove odgovore o zdravljenju te razširjene kronične bolezni.
Priljubljeni slovenski diabetolog Damjan Justinek, dr. med. že dolgo vrsto let odgovarja na vprašanja bralcev revije Dita. Od leta 2011 je odprta tudi njegova spletna ordinacija na portalu diabetes.si

Recenzija Bukla

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) ima na svetu sladkorno bolezen kar 347 milijonov odraslih, povečuje pa se tudi število otrok in mladih, ki trpijo za to presnovno boleznijo. V Sloveniji ima sladkorno bolezen uradno približno 8 odstotkov celotnega prebivalstva, pri starejših pa je delež diabetesa celo 20-odstoten. Glede na te podatke sploh ni čudno, da na trgu obstajajo tako številna zdravila kot tudi različni pristopi in načini zdravljenja, pa tudi veliko raznolike literature na to temo. Doktor Justinek, priznani domači diabetolog, ugotavlja, da po desetih letih od izida prve njegove knjige o zdravljenju diabetesa ta bolezen pri nas žal še vedno terja svoj davek, spreminja ljudi v invalide in jim krajša življenje. Zato v prenovljeni knjigi Diabetolog svetuje razumljivo odgovarja na mnoga konkretna vprašanja o tem, kako živeti z diabetesom, kako si prilagoditi zdravljenje in kako čim bolj obvladati bolezen. V drugi, manj konvencionalni knjigi, Program za ozdravitev sladkorne bolezni, pa ameriški raziskovalec dr. Neal Barnard ponuja svoj prehranski program za ozdravitev brez uporabe zdravil. Na podlagi nekaterih znanstvenih spoznanj je pripravil natančne jedilnike in številne praktične nasvete, s katerimi bi lahko popravili celično odzivnost na inzulin in učinkoviteje nadzirali svoj krvni sladkor. V redne obroke je vpeljal štiri skupine živil: zelenjavo, sadje, polnozrnata žita in stročnice, obljublja pa tudi dodatne zdravstvene koristi, od zmanjšanja telesne teže, normalnega krvnega tlaka in več energije do uživanja v okusnejši hrani.

Renate Rugelj, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...