Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

12-urni pohod

Namenite si en dan, premagajte svoj um in odkrijte svoje najboljše življenje
Colin O'Brady
12-urni pohod
24,00 € 24,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Aktivni mediji
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-96324-0-6
Naslov izvirnika The 12-hour walk
Podnaslov izvirnika Invest One Day, Conquer Your Mind, and Unlock Your Best Life
Leto izdaje izvirnika 2022
Prevod Petra Anžlovar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
360 g
269 strani
Tip knjige
osebna rast
Kategorije
šport in zdravje
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova knjiga pisca uspešnice New York Timesa The Impossible First prinaša navdihujoč preplet napetih pustolovskih zgodb in življenjskih modrosti, ki vas spodbujajo, da se odpravite na enodnevni pohod, doživite osebno preobrazbo in odkrijete svoje najboljše življenje.

Milijoni ljudi sanjajo, da bi živeli bolj izpolnjeno življenje, vendar se številni sprijaznijo z udobnim samozadovoljstvom in dopustijo, da njihov um preplavijo izgovori in negativne misli. Nimam dovolj časa … Nimam dovolj denarja … Bojim se neuspeha … Tega nisem sposoben narediti … Tem omejujočim prepričanjem prepustijo nadzor nad svojim življenjem.

12-urni pohod pa prinaša navdih – in spodbudo –, da ne obtičite in da prepoznate vse svoje zmožnosti. Vsebuje življenjske nauke raziskovalca, vzdržljivostnega športnika in podjetnika Colina O’Bradyja, ki je med svojimi pustolovščinami na skrajnih koncih sveta, kot so Antarktika in nevarni Drakov preliv ter vrhova Mount Everesta in K2, postavil deset svetovnih rekordov. Z živahnim pripovedovanjem in globokimi vpogledi vam kaže, kako se odpraviti na lastno pot, ki vam bo spremenila življenje.

V 12-urnem pohodu vas Colin kot vodič povabi, da sebi namenite ves dan: da se odpravite na pohod v tišini, odklopljeni od vsakodnevnih motilcev, da prisluhnete svojemu notranjemu glasu in na novo prepišete omejujoča prepričanja, ki so vtisnjena v vašo dušo, da se osvobodite vzorcev, ki vas zadržujejo, in se naučite negovati »mogoč(n)o miselnost« – opolnomočen način razmišljanja, ki odpira življenje neomejenih možnosti. Nagrada pa je, da postanete junak lastne usode!

»Nujno branje … Če želite razjasniti svoje misli, vključite 12-urni pohod med svoja orodja … Potem pa vzemite pot pod noge in živahno odkorakajte zdravju naproti.« - dr. Mark Hyman, pisec štirinajstih prodajnih uspešnic New York Timesa

»Kako pojasniti nadčloveške dosežke Colina O’Bradyja? 12-urni pohod vam ob podoživljanju nekaterih njegovih najdrznejših podvigov ponuja sveže odgovore na to vprašanje. Še več, poln je vpogledov in navdiha, ki vam bodo pomagali odkriti vaše najboljše življenje!« - Mark Parker, izvršni direktor Nike d. d. in nekdanji generalni direktor

O’Bradyjeve ekstremne odprave so navdihujoče: dvakrat se je povzpel na vrh Everesta in postavil več svetovnih rekordov. Večino jih opiše v 12-urnem pohodu, zato je knjiga privlačna ne le za bralce priročnikov za osebno rast, temveč bo pritegnila tudi adrenalinske odvisnike in popotnike s prstom po zemljevidu.« - Booklist

O AVTORJU

Colin O’Brady je eden najprepoznavnejših vzdržljivostnih športnikov in raziskovalcev na svetu. Postavil je že deset svetovnih rekordov. Je tudi pisec prodajne uspešnice New York Timesa, iskan govornik in podjetnik. Januarja 2008 je med potovanjem po tajskem podeželju doživel nesrečo z resnimi opeklinami. Zdravniki so ga opozorili, da po njej ne bo nikoli več normalno hodil. Zahvaljujoč moralni podpori svojcev in neomajni veri, ki je vzniknila v njem, pa je popolnoma okreval in samo poldrugo leto po nesreči zmagal na čikaškem triatlonu. Navidezno nemogoč cilj je spremenil v resničnost. 

V zadnjem desetletju se je posvečal pustolovščinam in odkrivanju človeških zmogljivosti. V rekordnem času je opravil grand slam raziskovalcev, se povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin in najvišje vrhove vseh ameriških zveznih držav. Leta 2018 je postal prvi človek, ki je prečkal antarktično celino – samostojno, brez zunanje podpore in izključno na človeški pogon. V New York Timesu so zapisali, da se O’Bradyjevo prečkanje Antarktike »pridružuje najodličnejšim dosežkom v zgodovini polarnih raziskovanj.«

Pri Guinessovih rekordih so njegov oceanski projekt – prvo prečkanje Drakovega preliva v čolnu na vesla – opisali kot »eno najpomembnejših pustolovščin na človeški pogon, kar se jih je kdo kdaj lotil ...« Colin je tudi izvršni producent celovečernega dokumentarnega filma Discovery Channela The Impossible Row (Nemogoči veslaški podvig), in voditelj televizijske oddaje Survivalists (Mojstri preživetja).

Pa vendar Colin ni le pustolovec. Njegov knjižni prvenec The Impossible First, pripoved o 54-dnevnem, skoraj 1500-kilometrskem prečkanju Antarktike, je prodajna uspešnica New York Timesa. Colin je eden od najodličnejših strokovnjakov za moč miselnosti. Njegov TED govor »Spremenite svojo miselnost in dosegli boste, kar koli si želite« ima več kot tri milijone ogledov. S svojim prostovoljnim delom – s katerih navdihuje otroke in skupnosti, naj živijo dejavno in zdravo ter uresničijo svoje največje sanje – vpliva na široko občinstvo. Na podjetniškem področju je bil tudi soustanovitelj prireditvenega podjetja 29029 Everesting, ki so ga pozneje prodali iFitu. Colin si na potovanjih v najbolj odmaknjene kotičke sveta prizadeva odkrivati, kaj je mogoče, in presegati človeške zmogljivosti. Gostuje na vodilnih medijskih platformah, med katerimi so Today Show, Tonight Show, podcast Joe Rogan Experience, New York Times, CBS Sunday Morning, PBS, CNN, NPR, Business Insider, HBO Real Sports, Forbes, Washington Post, Huffington Post, Men’s Journal in Outside.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...