Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Učenje pri don Juanu

Védenje Indijancev plemena Yaqui
Carlos Castaneda
Učenje pri don Juanu
25,00 € 25,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka NeZaVedno
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7184-21-1
Naslov izvirnika The teachings of Don Juan
Podnaslov izvirnika A Yaqui Way of Knowledge
Leto izdaje izvirnika 1968
Prevod Jernej Zoran

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
280 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družbene vede > etnologija in antropologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mineva petinpetdeset let od izida Castanedovega slovitega prvenca Učenje pri don Juanu, ki predstavlja začetek njegove osupljive poti do položaja »vedca«.

Pod vračevim pokroviteljstvom bralcem razkriva svoje bogate in izjemno osebne izkušnje, ko skuša na novo ovrednotiti svet okoli sebe – to vrednotenje doseže vrhunec s popolnim spoznavnim preobratom.

Več kot šestdeset let potem, ko je Carlos Castaneda spoznal don Juana Matusa, šamana iz indijanskega plemena Yaqui, njegova dela še vedno sodijo med najdrznejša preučevanja duhovne filozofije našega časa.

V časopisu Los Angeles Times so ga razglasili za »enega odbotrov novodobnega gibanja«. Doslej so natisnili več kot sedem milijonov izvodov njegovih knjig po vsem svetu.

IZ PREDGOVORA KNJIGE:

»Carlos Castaneda nas pod vodstvom don Juana popelje skozi tisti trenutek somraka, skozi tisto razpoko v stvarstvu med dnevom in nočjo, v svet, ki ni le drugačen od našega, ampak je svet popolnoma drugačne resničnosti. 

Vanj je vstopil ob pomoči mescalita, yerbe del diablo in humita – pejotla, kristavca in gob. To ni zgolj opis izkušenj haluciniranja, kajti don Juan je prefinjeno vodil popotnika. Popotnik, torej vračev vajenec, s svojim tolmačenjem dogodkov tem daje pomen in tako omogoči, da jih po svoje doživimo tudi mi.

Antropologija nas uči, da je svet na različnih krajih različno opredeljen. Ljudje nimajo samo drugačnih navad; verjamejo v druge bogove in pričakujejo drugačne posmrtne usode. Svetovi različnih ljudstev imajo različne oblike. Že same metafizične predpostavke se razlikujejo: prostor se ne uklanja evklidski geometriji, čas ne teče premočrtno, vzročnost se ne uklanja aristotelovski logiki, človek se ne ločuje od ne-človeka, življenje pa ne od smrti, tako kot to velja v našem svetu. 

Nekaj o obliki teh drugih svetov vemo na podlagi logike jezikov staroselcev ter na podlagi mitov in obredja, ki so jih preučili antropologi. Don Juan nam ponudi bežne uvide v svet vrača plemena Yaqui.

Poglaviten pomen vstopanja v druge svetove – in s tem tudi same antropologije – se skriva v dejstvu, da nam izkušnje omogočijo razumeti, da je tudi naš svet kulturni konstrukt. Ko izkusimo druge svetove, svojega vidimo takšnega, kot je v resnici. To nam omogoči bežno uzreti, kakšen je verjetno resnični svet, tisti med našim lastnim kulturnim konstruktom in drugimi svetovi.«

»Eden od najprodornejših in najvplivnejših mislecev stoletja.« - Deepak Chopra

»Izjemno v vseh pomenih besede.« - New York Times

»Neprimerljiv preboj. Osupljivo.« - Los Angeles Times

»Hipnotična knjiga.« - Time

»Izvrstno … Osupljivo … Sveže, nepričakovane vizije, prepredene z logiko sanj.« - Detroit Free Press

»Na svet ni mogoče gledati popolnoma enako.« - Chicago Tribune

o avtorju

CARLOS CASTANEDA je svetovno znani avtor dvanajstih knjižnih uspešnic, vključno z deloma Druga resničnost in Potovanje v Ixtlan, ki temeljijo na njegovem spoznavanju starodavne mehiške duhovne filozofije.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...