Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Blaženi možgani

Nevroznanost preoblikovanja možganov za več trpežnosti, ustvarjalnosti in radosti
Dawson Church
Blaženi možgani
32,00 € 32,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,96 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka NeZaVedno
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7129-29-8
Naslov izvirnika Bliss brain
Podnaslov izvirnika The Neuroscience of Remodeling Your Brain for Resilience, Creativity, and Joy
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Jernej Zoran

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
620 g
357 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

V knjigi Blaženi možgani se je sloviti raziskovalec Dawson Church poglobil v izsledke najnaprednejših raziskav in odkril osupljive dokaze o bliskovitih in drastičnih spremembah možganov. V zgolj osmih tednih dnevne dvanajstminutne vadbe meditacije ustvarimo merljive spremembe v svojih možganih.

Ko redno ohranjamo in krepimo prijetna stanja »toka«, blaženosti ne občutimo več le kot nekaj začasnega, temveč se spremembe dobesedno vtkejo v naše možgane ter postanejo stabilne in trajne osebnostne lastnosti.

V stanju blaženih možganov smo bolj ustvarjalni, produktivni in zmoremo učinkoviteje reševati težave, te sposobnosti pa še prenesemo v vsakdanje življenje. Postanemo srečen, ustvarjalen in učinkovit človek. Omenjene okrepljene sposobnosti poskrbijo za to, da smo precej bolj pripravljeni na spopadanje z življenjskimi izzivi.

Izsledki Churchevih raziskav kažejo tudi, da nevronsko preoblikovanje poteka na precej globlji ravni, kot so doslej domnevali znanstveniki. Pri adeptih meditacije se začnejo krčiti vezja, povezana s stresom. Sočasno se krepi t. i. »vezje razsvetljenja«, ki je povezano z radostjo, sočutjem, storilnostjo, ustvarjalnostjo in umirjenostjo.

Med pisanjem te knjige je Church doživel niz katastrof – tik pred zdajci je ubežal kalifornijskemu gozdnemu požaru, ki je pogoltnil njegov dom, pisarno in terjal dvaindvajset življenj. Sledili sta boleča poškodba in finančna katastrofa.

V vsem tem času je Church redno izvajal tehnike za blažene možgane, obenem pa jih je poučeval – njegovih tečajev se je doslej udeležilo več tisoč ljudi.

V knjigi Blaženi možgani je zgodbo o svoji vztrajnosti in trpežnosti vtkal v pripoved o nevroznanosti ter po - skrbel za osupljiv opis tega, kako lahko v vseh okoliščinah možganom omogočimo, da so srečni.

 

O AVTORJU

Dawson Church je nagrajeni avtor, čigar knjižna uspešnica The Genie in Your Genes predstavlja preboj na področju našega razumevanja povezave med čustvi in genetiko. V svoji knjigi Mind to Matter preučuje vrhunska umska stanja z vidika znanosti.

Opravil je več deset kliničnih raziskav in je ustanovitelj ameriškega Državnega inštituta za integrativno zdravstveno nego, v katerem preučujejo in izvajajo obetavne nove tehnike zdravljenja.

Recenzija Bukla

Avtor, dolgoletni raziskovalec možganov in združevanja nevroznanosti z meditacijo ter psihologijo, v uvodu knjige opiše kalifornijski gozdni požar leta 2017, ko sta z ženo komaj zbežala na varno, njun dom pa je pogorel. Beremo njegove zapise tistih dni: kaj človek razmišlja v težkih trenutkih, kako se sooča s trpljenjem, kaj se zgodi, ko je konec normalnega vsakdanjika. »Ko telo ve, da mu boste prisluhnili, lahko govori tiho ... Rast se začne z ljubeznijo do sebe.« Meditacija je darilo sebi, je dar tišine in osrediščenega časa, ki spreminja življenje, kar avtor razloži kot izkušnjo blaženih možganov. Kaj pomeni biti zasidran v blaženosti? Biti v sedanjosti, saj je begajoči um nesrečen. Toda, kako ubežati trpljenju? Kako doseči blaženost, vsakdanjo vznesenost, in jo ohraniti kot našo navado ter hkrati ljubiti speče? Kako povzročiti spremembo v možganih, fiziologijo spremeniti v anatomijo in ohraniti valovanje alfa? Vsako izmed osmih poglavij v knjigi zaključi z vajami za poglabljanje, ki so dovolj enostavne, da jih lahko začnemo izvajati takoj, in nas vodijo do epiloga: »navada, imenovana sreča«. Čtivo je zasnovano na strokovnih spoznanjih, pa vseeno napisano dovolj laično in razumljivo. Mar si ne želimo vsi razcveta naše zavesti, razcveta sveta?

Ajda Vodlan, Bukla 164

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...