Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Postani, kar si

Alan Watts
Postani, kar si
18,00 € 18,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,54 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Eno
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-6943-80-2
Naslov izvirnika Become what you are
Leto izdaje izvirnika 1995, 2003
Prevod Vera Čertalič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14,5 cm
200 g
132 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zbirko esejev Postani, kar si odlikuje inteligentnost, miselna igrivost in preprost jezik, zaradi katerih je Alan Watts izjemno priljubljen interpret vzhodne misli. Izhaja iz različnih verskih tradicij in predstavlja dilemo iskanja človekovega resničnega jaza, daoistični pristop do harmoničnega življenja, jezikovne omejitve v izražanju neizrekljivih duhovnih resnic in psihološki simbolizem krščanske misli.

O AVTORJU

Alan Watts je eden vodilnejših svetovnih interpretov vzhodnjaške vednosti sodobnemu Zahodu. Filozof, pisatelj, predavatelj in strokovnjak za primerjalno religiologijo je avtor več kot petindvajsetih knjig in številnih esejev ter člankov, v katerih se dotika tem, kot so osebna identiteta, prava narava resničnosti in višja zavest, ter navezuje svoje doživljanje in izkustva na znanstveno dojemanje in nauke vzhodnih in zahodnih religij. Zaslovel je po delih The Way of Zen, The Art of Contemplation, Psychotherapy East and West  in The Joyous Cosmology.

Recenzija Bukla

Po gostoti slik, utrudljivih (samo)analizah, strašnih smrtih in presunljivem jeziku si zaželim v miren, znan zaliv pomirjujočega duha: Alan Watts (1915–1973, trikrat poročen, sedem otrok), tudi rojen v Angliji, ki se je naselil in umrl v sončni Kaliforniji, teolog – nekaj let je bil anglikanski duhovnik, leta 1950 je Cerkev zapustil, filozof, mistik in duhovni učitelj, po smrti prevajan, izdajan in gledan na YouTubu tudi na Slovenskem, mi umiri dih. Zbirko esejev o njegovi osrednji temi z naslovom Postani, kar si je posmrtno uredil sin Mark; v uvodu povzema ključno očetovo učenje: ne išči svojega resničnega jaza, ampak živi življenje, kakršno je in se godi v tem trenutku, v katerem je neskončno in večno. Nikar naj se ne trudimo, ker z razumom in voljo ne bomo dosegli daa. Kar potrebujemo, je izkustvo. Čudenje. Naj se ne umikamo iz sveta, temveč ga sprejemamo, izpuščamo pa svoje sebstvo. Tako se porodi novo rojstvo, kot je učil že Kristus, in Watts, predan predvsem zen budizmu, vidi kot temeljno: »Samo v tem stanju je mogoče resnično ceniti življenje in z ljubeznijo, hvaležnostjo in čaščenjem sprejeti, kar je v drugih bitjih všečno in obenem s tistim, kar ni – z vednostjo, da radosti ni mogoče poznati brez žalosti, življenja brez smrti, užitka brez bolečine. […] Gre za izmenjavo, ritem, raznolikost v stvareh, tako rekoč univerzalno simfonijo. In ta simfonija je Otrok Očeta, Zvoka, in Matere, Tišine.« Kako preprosto in kako le redkim dosegljivo, hehe … Tako pač je.

Manca Košir, Bukla 159

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...