Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Radost

Sreča, ki izvira iz notranjosti: Vpogledi v nov način življenja
Osho
Radost
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Primula
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6950-99-2
Naslov izvirnika Joy
Leto izdaje izvirnika 2004
Prevod Jernej Zoran
Urejanje Barbara Lipovšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
290 g
175 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

OSHO v knjigi Radost razlaga, kar običajno pojmujemo kot radost, ni radost; v najboljšem primeru je zabava. Je samo način, kako se izognemo samim sebi. Je način, kako se omamimo, utopimo v nečem, da bi lahko pozabili na svojo zagrenjenost, skrbi, tesnobnost, bojazni.
Kar izvira od zunaj, ni in ne more biti radost. Vse, kar je odvisno od nečesa, ni in ne more biti radost. Radost vznikne iz vašega jedra. Je absolutno neodvisna – neodvisna od vseh zunanjih okoliščin. In ni beg pred seboj; v resnici je srečanje s seboj.
Najprej je treba poskrbeti za srečo, za radost, trdi Osho. Ko se vedno znova odločite za srečo, ko se odločite, da boste radostni, ne potrebujete meditacije. Meditacija se začne dogajati sama od sebe.

Radost je esenca tega, iz česar je narejeno vesolje.
Vendar morate gledati naravnost predse, zazreti se morate v to, kar je tik pred vami.
Če gledate vstran, zgrešite bistvo.

OSHO je eden od najbolj znanih in najbolj provokativnih duhovnih učiteljev dvajsetega stoletja. V sedemdesetih je vzbudil pozornost mladih Zahodnjakov, ki so želeli izkusiti meditacijo in preobrazbo. Četrt stoletja po njegovi smrti leta 1990 se vpliv njegovih naukov širi, tako kot krog njegovih bralcev vseh starosti in z vseh koncev sveta.

Recenzija Bukla

Osho (1931– 1990), čigar govore in razprave o vsem, od iskanja človekovega smisla do najbolj perečih družbenih in političnih vprašanj, lahko že dolgo beremo tudi v slovenščini, velja za enega največjih (tudi bolj provokativnih) duhovnih učiteljev 20. stoletja. Tokrat sta se seriji »Vpogledov v nov način življenja« pridružili dve pomembni temi: sočutje, kot popolni razplet ljubezni, in radost, kot sreča, ki izvira iz notranjosti. Takole je rekel, drugi pa so po njem zapisali (kot vemo, sam ni nikoli pisal knjig) in prevedli: »Sočutje vznikne samo, ko dojamete, da so vsi povezani z vami. Sočutje vznikne samo, ko vidite, da ste del vsega in vse je del vas. Nihče ni ločen od drugih. Ko opus tite iluzijo o ločenosti, vznikne sočutje.« Za radost pa med drugim pravi: »Kar izvira od zunaj, ni in ne more biti radost … Radost je esenca tega, iz česar je narejeno vesolje. Vendar morate gledati naravnost predse, zazreti se morate v to, kar je tik pred vami. Če gledate vstran, zgrešite bistvo«.

Renate Rugelj, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...