Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vrnitev k sebi

Vodnik po meditaciji za življenje v blaženosti
Osho
Vrnitev k sebi
21,70 € 21,70 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,65 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7129-35-9
Naslov izvirnika Coming home to yourself
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Simona Babič
Urejanje Barbara Lipovšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
19 x 13,5 cm
330 g
142 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vsi smo že doživeli trenutke "prihoda domov" - ko smo sproščeni, prizemljeni in brez nemira, ki sicer močno zaznamuje naše vsakodnevno življenje. S tehnikami, prilikami in meditacijami iz knjige Vrnitev k sebi se lahko ti redki trenutki, ko se "počutimo doma", preobrazijo v notranji tok, ki bo prežemal vse vidike našega življenja.

Ta svetovna uspešnica ponuja nasvete za meditacijo in specifične tehnike, ki jih je vredno preizkusiti; vpogled v navade, ki nas ohranjajo napete in v konfliktu; in uvid, kako bi bilo videti življenje, če bi lahko prepoznali te navade in jih opustili.

Oshov edinstveni prispevek k razumevanju tega, kdo smo, se izmika kategoriziranju. Edini namen tega mistika in znanstvenika uporniškega duha je opozoriti človeštvo na nujno potrebo po odkrivanju novega načina življenja. Nadaljevati kot doslej pomeni ogrožati naše preživetje na tem edinstvenem in čudovitem planetu.

Njegov ključni pogled je, da se samo s spreminjanjem sebe, vsakega posameznika zase, lahko spremeni tudi razplet za vse nas - naših družb, naših kultur, naših prepričanj, našega sveta. Vrata, ki vodijo k tem spremembam, se imenujejo meditacija.

Recenzija Bukla

Osho (1931–1990), znan po svojem revolucionarnem prispevku k pomembnosti notranje preobrazbe, še naprej navdihuje milijone ljudi po vsem svetu pri iskanju novega pristopa k duhovnosti, ki je usmerjena vase in se odziva na vsakodnevne izzive sodobnega življenja, njen namen pa je ustvariti stanje miru znotraj posameznika. V Vrnitvi k sebi Osho uči, da je meditacija, ki vključuje tri osnovna načela, sprostitev, čuječnost in odnos brez obsojanja ali ocenjevanja, osnovno orodje za krepitev zavesti o tem, kdo resnično smo. Bralca nagovarja, da ji vsaj pol leta posveti eno uro na dan in dogajati se bo začelo nekaj izjemno dragocenega. Odlomki v knjigi ponujajo napotke o meditaciji in posebnih tehnikah, ki jih je vredno preizkusiti, vpogled v navade, zaradi katerih smo napeti in konfliktni, in uvid, kako bi bilo videti življenje, če te navade prepoznamo in jih opustimo. Vaje vključujejo aktiviranje in krepitev zavedanja, odpiranje srca, učenje sprostitve in koncentracije, da bi izkoristili prednosti meditacije in osvobajanja uma. Igrive živopisne ilustracije še dodatno bogatijo besedilo in vabijo bralca, da se naključno potopi v meditacije ali prebere knjigo zaporedoma za pravo izkušnjo vračanja domov.

Gordana Granatir, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...