Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ko telo reče ne

Skriti stres terja davek
Gabor Maté
Ko telo reče ne
27,00 € 27,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,81 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka InZdravje
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7090-04-8
Naslov izvirnika When the Body Says No
Leto izdaje izvirnika 2003
Prevod Jedrt Lapuh Maležič
Urejanje Barbara Lipovšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
430 g
362 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Svetovno znani predavatelj in avtor, kanadski zdravnik Gabor Maté, se je v knjigi Ko telo reče ne namenil pisati o učinkih stresa na zdravje, zlasti v primerih skritega stresa, ki ga vsi črpamo iz zgodnjega programiranja in je tako globok, tako subtilen vzorec, da imamo občutek, kot da je del našega resničnega jaza.

Četudi v delu za laično javnost predstavi veliko dostopnih znanstvenih dokazov, pa srž knjige oblikujejo posamične zgodbe iz njegove dolgoletne zdravniške prakse.

Pred nami razgrne odkritja sodobne znanosti, ki potrjujejo intuitivne zaznave starodavne modrosti. Hkrati pa nastavi ogledalo naši družbi, zagnani v stres, da bi lahko prepoznali, kako na nešteto nezavednih načinov sami pripomoremo k nastanku bolezni, ki nas pestijo kakor kuga. to ni knjiga receptov, vendar lahko deluje kot katalizator za osebno preobrazbo. recepti pridejo od zunaj, preobrazba pa sledi od znotraj. Če pridobimo zmožnost, da se iskreno, sočutno in z nezastrtim pogledom zazremo vase, lahko prepoznamo, kaj potrebujemo, da bi poskrbeli zase. Lahko vidimo področja jaza, ki so bila prej skrita v temi.


»Dr. Maté je zdravnik, ki bi si ga želeli ob svoji bolniški postelji. S svojim pisanjem izkazuje izjemen čut za sočloveka. Hkrati je radoveden in včasih skoraj boleče neposreden, ko nam poskuša pokazati, kako s svojim vedenjem in odločitvami sami utiramo pot bolezni.« – dr. Urška Žugelj, razvojna psihologinja

»Gabor Maté se kot zdravnik, avtor in raziskovalec zazre v svoje bolnike ter jih vidi in spregleda v celoti. Zanj ni dovolj, da vidi samo njihovo bolezen, temveč ga zanima podlaga, na kateri je bolezen nastala, torej človek kot celota. V knjigi Ko telo reče ne brez zadržkov razišče notranje vzgibe in vodila človekovega obstoja ter pri tem odpira tudi svoja čustva iz preteklosti z namenom, da nas osvobodi našega lastnega zanikanja in sramu pred samodejnimi notranjimi vzgibi, da bi potlačili svoja čustva, občutke in zaznave. Skozi zgodbe, primere in njegove lastne uvide nam daje dovoljenje ter nas spodbuja, da tudi sami pogledamo vase, se zazremo v svoja življenjska področja, kjer si še vedno ne upamo iskreno presoditi, kaj je dobro za nas in kaj nam škodi.« – Asya Širovnik Moškon, terapevtka, predavateljica, duhovna voditeljica in ustanoviteljica Mednarodne šole napredne transcendentalne hipnoterapije

Recenzija Bukla

Gabor Maté (1944) je upokojeni kanadski zdravnik madžarskih korenin in avtor mnogih knjig, v katerih se ukvarja z različnimi medicinskimi fenomeni ter povezavami med duševnostjo in telesom, od bolezni odvisnosti do avtoimunih bolezni. V svoji najbolj znani knjigi Ko telo reče ne iz leta 2003, njegovim prvim prevodom v slovenščino, se je Maté posvetil usodnemu vplivu dolgoročnega stresa na nastanek različnih bolezni, od multiple skleroze (MS) prek amiotrofične lateralne skleroze (ALS) do različnih rakavih obolenj (na dojkah itn.), v njej pa je skušal pokazati, da pri nastanku teh bolezni, ki so tudi posledica različnih motenj v delovanju telesa, od porušenega hormonskega ravnotežja naprej, prevladuje tudi izrazita psihična lastnost ali značajska posebnost, ki je po Matéju lahko pomemben iniciator za vznik teh bolezni. Pri svojem pisanju avtor izhaja iz različnih medicinskih raziskav in dognanj, ki pa so mu samo osnova, saj skuša vsakega pacienta obravnavati celostno, kot enovito zlitje telesa in duševnosti, s čimer pa sega tudi čez okvire običajne medicinske znanosti. V prihodnosti se lahko nadejamo še kakšnega prevoda tega avtorja!

Samo Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...