Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Inteligenca

Ustvarjalen odziv na sedanjost0: vpogledi v nov način življenja
Osho
Inteligenca
21,70 € 21,70 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,65 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Primula
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7129-44-1
Naslov izvirnika Intelligence
Podnaslov izvirnika The Creative Response to Now
Leto izdaje izvirnika 2004
Prevod Simona Babič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
300 g
207 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Inteligenca je bistvena za življenje. Je naravna lastnost življenja. Tako kot je ogenj vroč in zrak neviden in voda teče navzdol, je tudi življenje inteligentno. Inteligenca ni dosežek. Rojeni ste inteligentni.

Drevesa so inteligentna po svoje; imajo dovolj inteligence za svoje življenje. Ptice so inteligentne, tako kot tudi živali. Pravzaprav se to, kar religija pojmuje z izrazom Bog, nanaša samo na eno stvar – da je vesolje inteligentno; da je v vsem skrita inteligenca. In če imate oči za to, da vidite, jo boste videli povsod. Življenje je inteligenca.

Samo človek je postal neinteligenten. Človek je skazil naravni tok življenja. Razen pri človeku neinteligentnost ne obstaja. Ste že kdaj videli ptico, za katero bi lahko rekli, da je neumna? Ste že kdaj videli žival, ki bi jo lahko imenovali neumna? Ne, take stvari se dogajajo samo človeku. Nekaj je šlo narobe.

Osho v knjigi Inteligenca izpodbija splošno zamisel, da spodbujamo inteligenco z urjenjem intelekta. Intelekt je logičen, pravi; inteligenca pa je paradoksalna. Intelekt razstavlja stvari, da preučuje njihovo delovanje; inteligenca pa jih sestavlja in združuje, da ugotovi delovanje celote.

Osho trdi, da se ustvari neravnovesje in trpita tako posameznik kot družba, kadar izobraževalni sistemi dajejo prevelik poudarek intelektu. Le z inteligenco se namreč lahko na izzive spreminjajočega se sveta odzivamo ustvarjalno.

Z raziskovanjem razlik med intelektom in inteligenco ta knjiga spodbuja bralce, naj se bolje zavedajo, kako pristopajo k težavam – logično, čustveno in praktično – in kako jih rešujejo.

Inteligenca namreč ni razmišljanje o preteklosti in ni skrb za prihodnost – preteklosti ni več, prihodnosti pa še ni. Inteligenca je izkoristiti ta trenutek na najboljši možen način.

O AVTORJU

Osho, sodobni mistik, čigar življenje in učenje vplivata na milijone ljudi vseh starosti in poklicev, je britanski Sunday Times razglasil za enega od »1000 ljudi, ki so zaznamovali dvajseto stoletje«. Njegove mednarodne knjižne uspešnice so na voljo v 58 jezikih po vsem svetu.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...