Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Preden zaspim

365 sproščujočih trenutkov za zavesten zaključek dneva
Osho
Preden zaspim
21,70 € 21,70 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,65 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Primula
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7033-67-0
Naslov izvirnika Last in the evening
Leto izdaje izvirnika 1991
Prevod Jernej Zoran
Urejanje Barbara Lipovšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
17 x 15 cm
400 g
239 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vsak dan vsaj za nekaj trenutkov opustite um in se okopajte v božanskosti. Ti trenutki so edini resnični trenutki. So edini trenutki, ko lahko rečete, da ste res živeli; vsi drugi trenutki bodo pozabljeni.

Knjigi Ko se zbudim in Preden zaspim sta bili ustvarjeni na Oshovo pobudo. Zasnovani sta tako, da vsak dan zajame določeno temo, jutranja in večerna tema pa druga drugo dopolnjujeta. Vsebujeta 365 meditacij, ki so predvidene za kronološko, ne naključno prebiranje.

Knjigo Preden zaspim lahko prebirate sámo ali pa v kombinaciji z jutranjo knjigo. Besedila so izbrana prav za večerni čas – če jih preberete tik pred spanjem, lahko dan zaključite na popoln način.

»[Mistikove] besede so prežete s tišino, njegove besede niso hrupne. Imajo melodijo, ritem, zven in v samem jedru njegovih besed je tišina. Če lahko prodrete v njegove besede, naletite na neskončno tišino. V budove besede pa ne morete prodreti z analiziranjem, argumentiranjem ali razpravljanjem. Z njim morate vzpostaviti odnos, se uglasiti na njegove frekvence, biti usklajeni z njim … V tej uglašenosti, v tej enosti človek vstopi v samo jedro učiteljevih besed. In tam ne boste našli nobenega zvoka, nobenega hrupa; našli boste samo absolutno tišino. In ko jo boste okusili, boste razumeli učitelja. Zapomnite si: ni pomemben pomen besede, ampak njena tišina.«

Recenzija Bukla

»Odsotnost strahu je najpomembnejša lastnost, ki jo potrebujemo, da bi spoznali božanskost, blaženost in resnico.« Takole v svojem prepoznavnem slogu Osho, ta priznani in priljubljeni sodobni mistik, z eno od misli, zbranih v knjigi za lepši začetek dneva, nagovarja sodobnega človeka in mu v nadaljevanju nežno polaga na srce, da v življenju lahko napravimo korak naprej le tako, če si dovolimo izkusiti tudi nevarnost in negotovost. Prav zaradi tega, poudarja, je življenje lepo, in če se bomo naučili uživati v vseh njegovih pustolovščinah, tukaj in zdaj, v tem trenutku, bomo končno postali živi, okusili bomo božanskost pa tudi večnost. V tem duhu Osho skozi obe knjigi – prvo, ki nam ob prebiranju misli pomaga lepše začeti dan, in drugo, ki nas ob zbranih preprostih, a zelo globokih modrostih zaziba v blagodejni spanec – prepleta svoje zbrane misli. Njegova razmišljanja lahko prebiramo posamezno, drugo za drugim, ali pa nanizane misli, zbrane za vsak dan v koledarskem letu, vsrkavamo z uporabo obeh knjig hkrati. Tako bo naše potovanje skozi življenje veliko lahkotnejše.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...