Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Notranja mati

Ozdravite materinsko rano in vzemite moč v svoje roke
Bethany Webster
Notranja mati
32,00 € 32,00 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka NeZaVedno
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7184-68-6
Naslov izvirnika Discovering the inner mother
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Katja Bizjak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
450 g
337 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Notranja mati, ki bo nedvomno postala klasično čtivo za žensko opolnomočenje, na pionirski način obravnava osebne, kulturne in globalne posledice medgeneracijske travme, ki nam jo je zadal patriarhat, ter se posveti prenašanju travme z mater na hčere in iskanju načinov, kako prekiniti uničujoči začarani krog.

Zakaj se ženske ohranjajo v manjvrednem in molčečem položaju? Zakaj se omejujejo tako v profesionalnem kot v osebnem oziru? Kaj podžiga negotovost in pomanjkanje samozavesti, ki ju številne ženske tako pogosto občutijo? 

Vodilna feministična avtorica Bethany Webster s knjigo Notranja mati, v kateri proučuje izvor ženske travme, prevrača stare paradigme. 

Travmo, ki je posledica sistemskega odvzema pravic ženskam v okviru patriarhata, poimenuje materinska rana ter razkrije, kako njen začarani krog ohranjajo prav ranjene matere, ki škodljiva prepričanja in vedenja nezavedno predajajo hčeram.

Iz uvoda knjige:

Knjiga je posvečena vsem ženskam, ki so lačne utelešenja svoje resnice, prekinitve travmatičnih ciklov v svoji družini in polnejšega izražanja svoje moči in potenciala. S tem ko zdravimo osebno in kolektivno travmo, utiramo pot za obsežnejšo manifestacijo ženske moči v svetu. 

Želim vam, da začutite podporo vseh pogumnih žensk skozi čas in prostor, ki so z vami in navijajo za vas.

»Ta knjiga je ključnega pomena za matere, ki stežka razumejo svojo bolečino, in za hčere, ki se morajo končno osvoboditi iz projekcij svojih ranjenih mater. Bethanyjino delo je mojemu notranjemu otroku pomagalo začutiti, da ga poglobljeno razumem.« - Lisa A. Romano, kovčinja za okrevanje od soodvisnosti

»Bethany Webster je prava navijačica za ženske, ki se podajajo na dolgo in strašljivo popotovanje rojevanja pristnega jaza. Knjiga je priročen vodnik za pridne punce v okrevanju, ki v sebi neutrudno in junaško zdravijo materinsko rano.« - Jasmin Lee Cori, licencirana psihoterapevtka, avtorica knjige The Emotionally Absent Mother

»Notranja mati je pametna in premišljena knjiga, ki ne deluje zgolj kot navodila, kako se znebiti bremena začaranega cikla disfunkcionalnosti in cikel tudi prekiniti, temveč hčeram ponudi način za novo pojmovanje razočaranj, ki so jih matere pod našim budnim očesom dolga leta tovorile na svojih plečih, ter nas obdaruje z resničnim sočutjem. Knjigo Bethany Webster naravnost obožujem.« - Chely Wright, pesnica, glasbenica in avtorica knjige Like Me

»Knjiga, ki jo držite v rokah, ni še ena izmed knjig za samopomoč. Je knjiga, ki vam bo ponudila zelo iskren vpogled v to, kako se iz pridne, ponižne, tihe punčke preleviti v močno, odločno in čutečo žensko, ki je uglašena s svojimi željami in potrebami. Je knjiga, ki vas vodi nazaj k sebi in vam pomaga, da vzamete moč in odgovornost za svoje življenje v svoje roke.« - Elizabeta Dornik Hribar, BA.pth., spec. sistemske psihoterapije

o avtorici

BETHANY WEBSTER je pisateljica, mednarodna govorka in kovčinja za preobrazbo. Leta 2013 je začela pisati blog o materinski rani in hitro doživela povpraševanje po svojem delu z vsega sveta. Pričujoča knjiga je nekakšna zmes raziskav o medgeneracijski travmi, feministične teorije in psiholoških dognanj, ki se prepletajo z njeno osebno zgodbo. Je rezultat desetletij raziskovanj in njenega lastnega zdravljenja. 

Bethany Webster deluje kot govorka, svetovalka in mentorica po vsem svetu ter deli svoje vse obsežnejše delo, s katerim dviguje standard ženskega voditeljstva in osebnega razvoja. Živi v zahodnem delu ameriške zvezne države Massachusetts.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...