Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Živeti in ljubiti po ločitvi

Živeti in ljubiti po ločitvi
25,00 € 25,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-384-6
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Nataša Rijavec Klobučar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
230 g
200 strani
Tip knjige
zbornik
Kategorije
ljubezen in spolnost
družina, vzgoja in izobraževanje
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nihče se ne poroči zato, da bi se razvezal!

Pa vendar se zgodi tudi to. Čeprav se eden od zakoncev ali oba odločita za ločitev zaradi želje po pozitivnih spremembah, po »boljšem in srečnejšem« življenju, te spremembe pogosto niti pri pobudnikih za razhod ne nastopijo same po sebi. Zbornik družinskih psihoterapevtov predstavi kompleksno problematiko ločitve, ki je v zadnjih desetletjih vse pogostejša v številnih sodobnih družbah, tudi v Sloveniji, in je pomemben vir tako za strokovnjake kot tudi koristen priročnik za vse ljudi, ki se soočajo z ločitvijo.

Izkušnja ločitve velja za eno najbolj stresnih življenjskih preizkušenj. Zbornik povzema ugotovitve triletnega razi skovalnega projekta Proces soočanja z ločitvijo in relacijska družinska terapija. Strokovnjaki v njem v ospredje razume vanja posameznikovega doživljanja, ko se znajde v enem najbolj ranljivih obdobij v življenjskem poteku družine, postavljajo čustveno razsežnost, ki je močno prepletena z vsemi področji sprememb ob reorganizaciji ustaljenega načina življenja.

Urednica zbornika dr. Nataša Rijavec Klobučar že v uvodu poudari pomembno dejstvo, da proces ločitve ne prizadene samo dveh posameznikov, ampak ima številne čustvene, socialne in ekonomske posledice tudi za otroke in celo razširjeno družino. Zato je treba proces ločitve obravnavati strokovno ustrezno z namenom preprečevati ali vsaj ublažiti težke posledice.

V prispevkih avtorji svetujejo, kako se spopadati s čustve nimi izzivi po ločitvi (ali po ločitvi gojiti zamero ali raje odpustiti), kako se soočati z razpadom odnosa v različnih družinskih obdobjih, kako ob ločitvi in po njej pomagati otrokom ... Bralcu tudi predstavijo, s kakšnimi težavami se spopadajo starši v »na novo« sestavljenih družinah. Da bi do dna razumeli vzroke, obravnavajo ločitev v luči relacij ske družinske terapije. S statističnimi podatki ponazorijo pojavnost ločitve v Sloveniji skozi različna obdobja.

Prispevki so podprti z ustreznim znanstvenim aparatom, kar bo zanimivo za strokovnjake, ki se ukvarjajo s tem področjem, ter s konkretnimi (seveda anonimiziranimi) primeri s psihoterapevtskih obravnav, v katerih bodo lahko posamezniki našli svoji sorodno situacijo, ko iščejo pomoč v življenjski preizkušnji.

O avtorjih

Avtorji besedil Nataša Rijavec Klobučar, Mateja Cvetek, Saša Poljak Lukek, Tanja Repič Slavič, Bar bara Simonič, Christian Gostečnik, Drago Jerebic in Robert Cvetek so doktorji znanosti, ki delujejo na Katedri za zakonsko in družinsko terapijo ter psihologijo in sociologijo religije na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani kot raziskovalci in predavatelji, večinoma na drugostopenjskem magistrskem pro gramu Zakonski in družinski študiji in na izpopolnjevalnem programu Zakonska in družinska terapija. Kot zakonski in družinski terapevti pa v svoji praksi izvajajo terapevtsko pomoč posameznikom, parom in družinam v stiski, vodijo izobraževalne delavnice, objavljajo strokovna in znanstvena dela ter aktivno sodelujejo na domačih in mednarodnih konferencah.

Recenzija Bukla

Izkušnja ločitve velja za eno najbolj stresnih življenjskih preizkušenj. Zbornik povzema ugotovitve triletnega raziskovalnega projekta Proces soočanja z ločitvijo in relacijska družinska terapija. Strokovnjaki v njem preučujejo posameznika in njegova doživljanja, ko se ta znajde v enem najbolj ranljivih obdobij. Raziskujejo čustveno razsežnost, ki je močno prepletena z vsemi področji sprememb ob reorganizaciji ustaljenega načina življenja. Delo odlikujejo strokovnost, razumljivost in primeri iz mednarodne in slovenske prakse, ki ilustrirajo znanstveno teorijo o življenjskih dogajanjih pred ločitvijo, med njo in po njej. V ospredju so razumevanje posameznikovega življenja ob razpadu partnerske zveze in konkretne možnosti ter usmeritve za predelavo stisk, ovir in bolečin ob ločitvi: tako bivših zakoncev kot otrok in širše družine. Delo, ki ni samo priročnik, ampak resno in uporabno študijsko gradivo.

Sonja Juvan, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...