Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Srečo, prosim

Aljoša Bagola
Srečo, prosim
29,99 € 29,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-01-6356-5

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 15 cm
530 g
348 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Aljoša Bagola (1979), razglašen za slovenskega kreativnega direktorja desetletja, se je po je svoji dvajsetletni oglaševalski karieri intenzivno posvetil pisanju.

Njegov prvenec Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke je navdušil bralke in bralce, postal prodajna uspešnica, in že v prvih nekaj mesecih doživel tri dotise.

Aljoša je diplomirani komunikolog Fakultete za družbene vede, s katero je vrsto let sodeloval tudi kot predavatelj. Je priznan svetovalec na področju kreativnosti, razprodan predavatelj na področju sodobnega duševnega zdravja, priljubljen kolumnist in medijski komentator.

Po obdobju izgorelosti je začel tip(k)ati za srečo in nastala je še ena pronicljiva mojstrovina, polna navdihujočih življenjskih zgodb in vratolomnih jezikovnih vragolij. Pomagala vam bo prepoznati srečo v njenih številnih odtenkih – z zdravim sprejemanjem svojih temnih plati in pogumnim uresničevanjem svoje edinstvenosti.
Kar 11.000 prodanih izvodov prve knjige
Aljoša Bagola, slovenski kreativni direktor desetletja, priljubljen kolumnist in predavatelj, je navdušil že s svojim prvencem Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, iskreno izpovedjo o soočenju z izgorelostjo. Knjiga je podrla vse rekorde branosti in z 11.000 prodanimi izvodi postala najbolje prodajana knjiga leta 2020 pri nas. Številnim bralcem (tudi v tujini) je pomagala, da so se lažje spoprijeli s podivjanostjo sodobnega sveta ter v njem našli tudi uteho, pomirjenost in optimizem.

Kjer se je prva končala, se druga začne …
»Moja druga knjiga se nadaljuje tam, kjer se je prejšnja končala. V njej (in z njo) sem premagoval izgorelost ter se učil načinov vnovičnega približevanja zadovoljstvu, boljšega miselnega nadzorovanja in doživljanja sreče kot trenutkov, ki se jim prepustiš z vsem svojim bistvom,« pravi Bagola. V knjigi Srečo, prosim se zakoplje v raziskovanje nadvse izmuzljive in težko dosegljive sreče. Ugotavlja, da je sreča vedno posledica in ne cilj, v katerega se zaletavamo. Kajti če se kot trčeni zaletavamo v srečo, na koncu zgolj tavamo. Zato recept za srečo ni lov, temveč ji moramo pustiti čas, naj v miru poišče naš naslov.

Sreča po Bagolovo
Sreče žal ne moremo kupiti na kilogram in gnanje za srečo je zgolj brezciljno pehanje. Naša sreča ni odvisna od tega, kako uspešni smo v posnemanju uspeha, ciljev in želja drugih. Odvisna je zlasti od našega poguma in odločenosti, da si priznamo in sprejmemo svoje temne plati, svoje pošasti iz globin, ter jih zdravo priključimo svoji celovitosti, saj pomirjenost izvira iz poznavanja samega sebe. Le tako lahko odkrijemo in uresničimo svojo edinstvenost – svoje bistvo.

»Biti osvobojen vplivov in okoliščin. Biti zaprisežen preseganju samoprevar in varljivih predpostavk o svetu in drugih. Dovoliti si edinstvenost in s čudenjem hraniti otroka v sebi. Biti samostojen, misliti s svojo glavo in čutiti s svojim srcem. To je sreča.«

Še ena pronicljiva bravurozna mojstrovina
Bagola ni le odličen opazovalec lastne notranjosti in aktualnega družbenega dogajanja, temveč tudi mojster pripovedovanja zgodb in presenetljivih besednih akrobacij. Zato je njegova nova knjiga, polna lucidnih premislekov, navdihujočih življenjskih zgodb in jezikovnih veletočev, odlično in navdihujoče branje. Kot pravi Bagola, knjiga ni priročnik za srečo, ampak bolj prisrčnik, pridušnik ali zvesti pribočnik. Lahko pa postane kažipot do izpolnjenosti, edinstvenosti in »osrečenja«, saj so knjige »večinoma vedno nekaj za dušo in kdaj tudi pripomoček, da si prirastemo k srcu in zrastemo«.

Pustite sreči do besede in živite svoj prav
»Življenje je kratko, zato pazimo, da se na koncu ne bomo počutili, kot da smo potegnili kratko. Nekoč bomo v hropeči horizontali dokončno presojali o svoji pokončnosti – kako pogumno smo življenju zrli v oči, ko nam je v obraz oralo globoke brazde, kako naše nočne more niso mogle osiromašiti naših sanj, kako si iz rok nismo pustili iztrgati svojih najsvetlejših ciljev. Ko si kaj zadamo s predanostjo, presežemo svoje danosti. Ko sanjamo z namero, vse nenamerno, kar nam prinese življenje, lažje sprejmemo in premagamo, in ko smo predani ciljem, se ne predamo zlahka.«

Recenzija Bukla

Ko se je Aljoša Bagola (1979) pred skoraj četrt stoletja podal v oglaševalske vode, je bilo eno od njegovih najmočnejših izraznih orodij beseda, tako govorjena kot pisana. S preprič­ljivostjo, s katero je dolga leta navduševal naročnike oglaševalskih kampanj, ki jih je zasnoval, se je pred dvema letoma lotil tudi pisanja knjig, s svojo prvo Kako izgoreti, ki je hitro postala velika uspešnica, pa je nazorno pokazal, kako povezati osebno zgodbo s splošno temo izgorelosti, ki je v tem času še kako aktualna. Njegova druga knjiga Srečo, prosim s prvo tvori logičen komplet, tudi v njej pa skuša Bagola na zavzet način ter z navajanjem rekel in izkušenj mnogih (tujih) avtorjev čim bolje definirati, kaj tvori (trajno) človekovo srečo in kaj je tisto, kar omogoči tovrstno celovitost našega bivanja. V prvem delu knjige tako vzporeja srečo z različnimi pojmi, ki jo podpirajo ali pa tudi onemogočajo (od sreče in pogojevanja do sreče in razuma), v drugem obdela senčne plati, ki nas skušajo ustaviti na poti do doseganja sreče (pri tem pa navede tudi kar nekaj specifik slovenskega nacionalnega značaja ter značilnosti naše senčne identitete), v tret­jem pa poudari edinstvenost vsakega posameznika, ob tem pa mu Bagola položi v roke možnost aktivnega prizadevanja za doseganje lastne sreče, ki pač ni dana od zunaj. Ves čas spreten z besedami, njihovim preobračanjem in lov­ljenjem pomenljive večpomenskosti, s katerimi navdušuje tudi pri svojih motivacijskih nastopih, je Bagola tudi s svojo drugo knjigo izpisal dopadljivo in uporabno delo, ki ga lahko vedno znova jemljemo v roke in ki bo gotovo tudi pristalo med najuspeš­nejšimi knjigami letošnjega leta nasploh.

Samo Rugelj, Bukla 164

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...