Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Radost življenja

Ključ do skrivnosti in znanosti sreče
Yongey Mingyur Rinpoče, Eric Swanson
Radost življenja
22,00 € 22,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,66 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Iskanja
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-6058-65-0
Naslov izvirnika The joy of living
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Suzana Dewa
Predgovor Daniel Goleman

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 14 cm
320 g
279 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Meditacija, ta izmuzljiva, a tako dostopna praksa umirjanja uma in duha, samospoznavanja in sprostitve. Ali kot Mingyur Rinpoče rad reče: kako umiriti svoj um, ki kot nora opica divja po naši zavesti, da bi končno slišali sebe.

Prva tovrstna knjiga … resnično prepričljivo in neskončno praktično zlitje tibetanskega budizma in znanstvenih idej. Mingyur Rinpoče je učitelj za naš čas, z edinstvenim darom, da zgradi most med tema dvema svetovoma. Obvezno branje za vsakogar, ki ga zanimajo vzroki in posledice sreče.

Budisti že več tisočletij uživajo brezmejne koristi meditacije. A kako ta deluje? In zakaj? Načela v ozadju te starodavne prakse se že dolgo izmikajo nekaterim od najboljših umov moderne znanosti. Do zdaj. V tem prelomnem delu nas svetovno priznani budistični učitelj Yongey Mingyur Rinpoče vabi, naj se mu pridružimo pri razkritju skrivnosti, ki se skrivajo v ozadju meditacijske prakse. V sodelovanju z nevroznanstveniki laboratorija za slikanje možganov in obnašanje Waisman Yongey Mingyur podaja jasne uvide v moderne raziskave, ki kažejo, da sistematično urjenje v meditaciji lahko poveča delovanje v predelih možganov, povezanih s srečo in sočutjem. Skupaj s fiziki razvija tudi znanstveno osnovano interpretacijo budističnega razumevanja narave resničnosti.

Z uporabo osnovnih meditacijskih praks, ki nam jih ponuja, lahko odkrijemo poti skozi vsakodnevne probleme ter spremenimo ovire v priložnosti za spoznanje neomejenega potenciala našega lastnega uma.

Bistvo budistične prakse ni toliko v prizadevanju, da spremenite svoj način razmišljanja in obnašanja, ali da postanete boljši človek, temveč v spoznanju, da ne glede na to, kaj mislite o okoliščinah v svojem življenju, ste že dobri, celoviti in popolni, bistvo pa je v prepoznavanju prirojenega potenciala vašega uma.

Recenzija Bukla

Med številnimi vodniki do »skrivnosti sreče« ta vodnik izstopa, ker so v njem združena načela tibetanskega budizma s spoznanji nevroznanosti in kvantne fizike. Namen je s pomočjo sodobne znanosti pojasniti dogajanje, ki ga sproži prakticiranje budističnega »srečanja s svojim umom«, oziroma prestaviti dogajanje sprememb v umu v miselni okvir zahodnega sveta. Soavtorja prihajata iz različnih kulturnih okolij: prvi je nepalski budistični učitelj – veliki mojster, drugi ameriški diplomant Univerze Yale. Vodnik presega omejitve enega in drugega sveta, da bi s spojem dosegel najboljše, kar nudita oba. V prvem delu so pojasnjene Osnove, na primer teme, kot so praznina, resničnost onkraj resničnosti, relativnost zaznave, sočutje in iskanje odgovora na vprašanje, čemu smo nesrečni. Drugi del bralca vodi na Pot, tretji del pa spregovori o Sadu. Učenja so podana jasno in razumljivo, prežeta z učiteljevim blagim humorjem, ki odseva življenjsko radost. Vodnik je primeren za vse, ki se šele podajajo na Pot, za tiste, ki so na njej zastali, in za tiste, ki želijo notranjim spremembam najti znanstveno podlago. Predvsem pa za vse, ki želijo občutiti radost življenja!

Maja Črepinšek, Bukla 157

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...