Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Nikoli vama ne bo uspelo!

800-kilometrsko romanje v Kompostelo, dva prijatelja in en invalidski voziček
Patrick Gray, Justin Skeesuck
Nikoli vama ne bo uspelo!
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-04-0508-5
Naslov izvirnika I´ll push you
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Andrej Turk

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
320 g
248 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
šport in zdravje
biografije in spomini
osebna rast, duhovnost in ezoterika
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Besedo »nemogoče« sta Patrick in Justin slišala že tolikokrat, da se za razne dvomljivce ne zmenita več.
Rodila sta se v isti porodnišnici le dva dni narazen in zdi se, da sta že od tedaj najboljša prijatelja. Skupaj sta odraščala in drug drugega podpirala na vseh poteh življenja. Zadnja leta povsem dobesedno.

Justinu so pred časom odkrili napredujočo živčno-mišično bolezen, zaradi katere ne more uporabljati rok in nog. Oba skupaj sta se navajala na omejitve telesa, a nista dovolila, da bi bili zaradi tega omejeni tudi njuni življenji.

Ko je Justin izdal svoje sanje o potovanju po Caminu – starodavni romarski poti čez Pireneje in severno Španijo – se je Patrick brez pomisleka javil, da bo porival njegov voziček. Njuno 800 kilometrov dolgo potovanje, ki je trajalo šest tednov, je bilo najbolj naporna in najpomembnejša preizkušnja njunega prijateljstva. Bilo je polno fizičnih izzivov, najrazličnejših naključnih sopotnikov in globokih notranjih bitk.

Zgodba v tej knjigi je eden najlepših primerov pravega prijateljstva. Polno ljubezni, humorja in vere. Preberite, kako nas prijateljstvo lahko potisne onkraj naših omejitev … in nam pomaga, da postanemo najboljša oblika sebe.

Recenzija Bukla

Romarska pot v Kompostelo pogosto tako globoko prerodi popotnike, da se odločijo, da bodo o svojih doživetjih napisali tudi knjigo. Celo v slovenščini jih je že izšlo za kar dolgo knjižno polico. Vendar pa je najnovejša s pomenljivim naslovom Nikoli vama ne bo uspelo! res nekaj posebnega. Na približno osemsto kilometrov dolgo pot se je namreč odpravila precej nenavadna kombinacija: dva Američana, dolgoletna prijatelja skoraj od rojstva, zdaj pa odrasla in vsak s svojo družino in otroki, vendar s pomembno posebnostjo: eden od njiju ima napredujočo živčno-mišično bolezen, zaradi česar je nepokreten in lahko le sedi v invalidskem vozičku. Seveda ne v običajnem, temveč »terenskem« vozičku, ki edini lahko, seveda z izdatno pomočjo tistega, ki ga potiska (včasih pa celo dveh in več), premaga to razgibano in dostikrat precej neugodno pohodno pot. Dvoglasno izpisan potopis nam prikaže ne samo skoraj neverjetne pustolovščine dveh neuničljivih optimistov, temveč tudi robustnost nekega prijateljstva, ki se ne ustraši nobenega izziva. Epska intimnost!

Samo Rugelj, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...