Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Odraščanje ob narcisu

7 korakov, s katerimi zacelimo rane iz otroštva
Claire Jack
Odraščanje ob narcisu
23,00 € 23,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Chiara
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7205-03-9
Naslov izvirnika Raised by a Narcissist
Podnaslov izvirnika 7 steps to healing the wounds of a toxic childhood
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Aleksandra Kocmut

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16,5 cm
320 g
184 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

  • Želi imeti vaš starš ves čas popoln nadzor nad vami?
  • Imate občutek, da ste odgovorni za njegova čustva? 
  • Ne upošteva vaših meja in izbruhne, kadarkoli ni po njegovem?
  • So vedno krivi drugi?
  • Ste tarča čustvenega izsiljevanja ali je morda celo ljubosumen na vas?

Potem je čas, da razmislite, ali ni morda tudi vaš starš narcis. Ko to dojamete, ste korak bližje zavedanju, da ni bilo z vami nič narobe, da ste bili čustveno zmanipulirani. To, da niste smeli izraziti mnenja, ker so sledile hude posledice, pa je ena najbolj zahrbtnih vrst zlorabe.

Ko sami odločamo o svojem življenju in sprejemamo izbire, o katerih čutimo, da so za nas prave, začutimo mir. To je čudovit občutek. Še lepši pa je občutek sprejemanja, ki izvira iz spoznanja, da smemo vzeti življenje v svoje roke in da je tudi to, da gre kdaj kaj narobe, povsem v redu. Nič več ne čutimo nuje, da je treba vse opraviti popolno.

Soočenje s tem, da je lahko tudi vaš starš morda nesposoben empatije, da vedno postavlja sebe na prvo mesto, da vas morda načrtno izkorišča in ponižuje in vas krivi za njegove težave, ni nikoli lahko, saj so starši tisti, ki bi morali otroku zagotoviti varno okolje, ljubezen in podporo. Pogosto je to še težje, ker so narcisi navzven sposobni delovati kot popolni starši, zato je zmeda v otroku, tudi potem ko odraste, toliko večja. Poleg tega je pri nas to, da je lahko starš svojemu otroku škodljiv, še vedno tabu, še posebej kadar gre za mamo.

Dr. Claire Jack vam v knjigi Odraščanje ob narcisu pomaga prepoznati narcistično vedenje staršev in razloži, zakaj do njega pride. Pa tudi, kako se soočiti s posledicami odraščanja ob takšnem staršu, ki so lahko precejšnje: od nizke samopodobe, čustvenih nihanj, anksioznosti, težav v odnosih v odraslem življenju do nezmožnosti postavljanja meja in še mnogo drugih. Naučili se boste tudi, kako izstopiti iz dosedanjih nezdravih družinskih vlog, ki ste jih nezavedno igrali, kako postaviti zdrave meje, kdaj je nujno prekiniti stike in kaj storiti, če se odločite, da boste stike vseeno ohranili.

o avtorici

Dr. Claire Jack je mednarodno priznana osebnostna svetovalka, hipnoterapevtka, antropologinja in redna kolumnistka v reviji Psychology Today. Je tudi avtorica knjige Ženske z avtizmom. Živi na zahodni obali Škotske in kadar ne poseda v svoji najljubši kavarni in piše, se sprehaja ob morju, preživlja čas s partnerjem in otroki, ter se crklja s svojimi štirimi mačkami.

Recenzija Bukla

Imate o sebi slabo mnenje, ves čas dvomite o sebi ali pa se nemara tako zelo ne cenite, da se uničujete z alkoholom ali drogami, se prenajedate ali zapadate v kakšne druge odvisnosti? Vzroki za vse te nezdrave oblike vedenjskih vzorcev po navadi tičijo v naši primarni družini, in sicer v najzgodnejših odnosih s takratnimi za nas najpomembnejšimi osebami. Če smo ob njih razvili občutek, da nismo dovolj dobri ali vredni, je dobro razmisliti, ali kdo od naših roditeljev nemara ne trpi za narcistično osebnostno motnjo. Kako lahko to preverimo? Ob pomoči vseh nanizanih dejstev, ki jih najdemo v tej zares odlični knjigi! V njej bomo med drugim izvedeli tudi, da ga ni narcisa, ki bi nam priznal, da trpi za omenjeno osebnostno motnjo, saj ni »z njimi vendar nič narobe, problem je namreč v nas«. Vendar nas avtorica tega izvrstnega priročnika hitro pomiri in tudi razloži, zakaj naj ne nasedamo tovrstnim puhlicam narcističnih samoljubnežev: te so v resnici le obramba, ki so jo narcisi zgradili že v svojem otroštvu, da bi lažje pozdravili oziroma potlačili svojo narcistično rano. Knjiga nas korak za korakom vodi do razumevanja nastanka narcistične osebnostne motnje, nas seznani z vsemi njenimi tipičnimi karakteristikami in nas ob koncu opremi z znanji, ki nas bodo rešila tegob, nakopičenih iz časa odraščanja pod okovi narcisa. Kakovostno čtivo z obilico koristnih nasvetov tako za stroko kot za laike.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 173–174

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...