Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Brezmejna modrost fraktalov

Deja Muck
Brezmejna modrost fraktalov
25,00 € 25,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Fraktalnost
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-94420-2-9

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16,5 cm
540 g
198 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtorica Deja Muck z novo knjigo Brezmejna modrost fraktalov ozavešča moč metode fraktalne risbe in njeno delovanje, prikaže ter ga podpre skozi različne, tudi znanstvene načine gledanja.

Tako se najprej osredotoči na razlago pojma fraktalnosti in fraktalnih vzorcev, ki se pojavljajo v naših življenjih. Spoznamo, da so fraktalni vzorci v bistvu meddimenzijski in večplastni in da tudi pri fraktalih velja znani rek: kakor zgoraj tako spodaj.

To spoznanje pa lahko prikliče veliko »aha!« trenutkov. Nato dojamemo, kako pomembno je, da začnemo v svojih življenjih ozaveščati prisotnost energije, frekvence in vibracije.

Fraktalne risbe imajo močan, večplasten vpliv na življenje človeka. Namen metode je povečati ljubezen do sebe, priti v stik s svojo pristnostjo, intuicijo in biti prisoten v sedanjem trenutku. Na ta način postanemo vse močnejši aktivni ustvarjalci svojih življenj. Metoda fraktalne risbe nam v prvi vrsti pomaga spoznati sebe. Pomaga nam priti do informacij, ki so skrite v globini naše podzavesti, prepoznati in razvijati lastne potenciale ter tako odgovoriti na najtežje vprašanje – Kdo v resnici smo?

Metodo fraktalne risbe je v Slovenijo pripeljala Deja Muck, doktorica znanosti in redna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.

V prvi knjigi Pot ljubezni - pot k sebi: Z metodo fraktalne risbe do svobode srca podrobno predstavi pojav fraktalnosti, fraktalne oblike narave in še posebej področje fraktalnosti časovne dimenzije, univerzuma in travm. Podrobno pa je predstavljena tudi metoda fraktalne risbe. K ponovnemu poglabljanju v neskončni svet fraktalov je avtorico spodbudilo predavanje dr. Brucea Liptona, The fractal and the field. Rezultat je nova knjiga Brezmejna modrost fraktalov.

»Fraktalna risba me v marsičem spominja na ikonopisje, ki sem se mu posvečal pred leti. Hotenje pravih ikonopiscev je, da ikona ni delo človeških rok (da ni »rokodelski izdelek«). Ikona je podpis Večnosti. Zato se ne riše, pač pa piše. Sveti duh usmerja ikonopiščevo roko, da se po njej prebuja sveta podoba. Ikona je inkarnacija očem nevidne resničnosti, je sporočilo iz ozadja, je približevanje Bistvenosti na obrobje prepoznavnosti, je torej izraz duha in srca. Zato ikona ohranja pečat skrivnostnosti, v kateri je navzoča resničnost, enako pa velja tudi za fraktalno risbo. Tudi fraktalna risba prelisiči pamet, da lahko preideta v izraz duh in srce, da se lahko izriše dejanska resničnost osebe. Razum je v času racionalizma postal ječar našega osebnega jedra. Fraktalna risba nas osvobaja iz zaprtosti. Naš resnični jaz se lahko končno izrazi in se da prepoznati. Kakšna osvoboditev. Kot na ikoni zaznamo in prepoznamo sveto podobo, tako na fraktalni risbi zaznamo in prepoznamo notrino posamezne osebnosti. Obenem pa prihaja na plan tudi tisto, kar je mogoče razrešiti in sprostiti. Fraktalna risba omogoča vračanje k pristni človečnosti, predvsem pa k prepoznani svetosti posamezne osebe v njeni neponovljivi izvirnosti. Zato je njeno uvajanje v naš čas in prostor sveto poslanstvo. Deji Muck se, tudi po tej knjigi, zanj zahvaljujem.« - pater, dr. Karel Gržan, duhovnik, pisatelj, publicist in scenarist

»Morda se sprašujete, kako lahko na videz tako preprosta metoda prinese toliko koristi? Knjiga, ki je pred vami, daje odgovore na vprašanje, kaj se dogaja z nami med risanjem fraktalnih risb. Avtorica na preprost in laiku razumljiv način razloži kompleksne procese, ki pri tem potekajo v človeškem telesu – na telesni in energijski, psihični in čustveni ravni. Poveže znanost in umetnost ter pojasni, kako z uporabo linij in barv uravnovesimo srce in um ter tako ustvarimo koherenco, vzpostavimo močan stik z intuicijo in postanemo kreatorji svojih življenj.« - Martina Kosec Reba, profesorica likovne vzgoje, praktičarka ekspresivne art terapije, specialistka metode fraktalne risbe, predstavnica metode fraktalne risbe za Hrvaško in regijo, avtorica in urednica knjig s področja likovne pedagogike, urednica knjige

o avtorju

Deja Muck je doktorica znanosti in redna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje. Rodila se je leta 1971 in že v najstniških letih sta jo poleg znanosti zanimala tudi umetnost in duhovnost.

Osebnostno se je razvijala skozi likovno umetnost; izražala se je predvsem z risanjem portretov, saj je vedno želela upodobiti trenutno čustveno stanje osebe. Poleg slikanja je nenehno iskala pot k sebi s prebiranjem knjig za duševno-duhovni razvoj in z obiskovanjem različnih skupin ter delavnic za osebnostno rast.

Z uporabo Metode fraktalne risbe je sebi dokazala, da se lahko premaknejo meje možnega. Zaradi izredno močne pozitivne izkušnje ob uporabi pridobljenega znanja, ki lahko koristi vsakomur, metodo z velikim veseljem prenaša naprej.

Je nosilka certifikata Fractal method of diagnosis and correction of the human condition, ki ga je prejela neposredno od avtorice metode, in predstavnica Slovenije v Mednarodnem združenju za razvoj in diseminacijo fraktalne metode »Projekcija« (The International Association for the development and dissemination of fractal method »Projection«). Metodo nadgrajuje in razvija tudi sama, predvsem na področju, izdelave energijskih fraktalnih portretov.

Leta 2018 je izdala knjigo Pot ljubezni - pot k sebi: Z metodo fraktalne risbe do svobode srca v kateri pokaže, kako skozi umetnost preiti iz glave v telo, iz možganov v srce oziroma iz misli v čutenje.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...