Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste

Alan Watts
Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba V. B. Z.
Zbirka Prestop
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6468-91-6
Naslov izvirnika The book
Leto izdaje izvirnika 1966
Prevod Jedrt Lapuh Maležič
Urejanje Berta Mauhler

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15,5 cm
200 g
115 strani
Tip knjige
filozofija
Kategorije
filozofija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko se ego razblini, zaživimo v sedanjem trenutku v popolni harmoniji z vsem vesoljem.

Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste je bila prvič objavljena leta 1966 in je od tedaj že večkrat ponatisnjena in prevedena v več jezikov sveta. Avtorjevo lucidno razmišljanje in raziskovanje človekove vloge in soodvisnosti v vesolju ter razumevanje osebne identitete najdeta vedno nove bralce vseh generacij.

Alan Watts se vprašuje, kaj je razlog za iluzijo, da je jaz ločeni ego, ki domuje v »vreči iz kože«. Haluciniranje o samem sebi kot o nečem ločenem od sveta človeka dela nezmožnega uvida, da je življenje sistem geološkega in biološkega sodelovanja. Ločenost jaza in fizičnega sveta privede do napačne rabe tehnologije in do poskusa, da bi si s silo podredili človekovo naravno okolje, kar vodi do njegovega uničenja. Razodeva skrivnost obstoja, s čimer predstavlja alternativo občutjem odtujenosti, ki prevladujejo v zahodni družbi, in hkrati vizijo tega, kako lahko začnemo razumevati kozmično sebstvo, ki biva v vsaki živi stvari.

Alan Watts (1915– 1973) si je pridobil tako magisterij iz teologije kot tudi doktorat iz bogoslovja, obenem si je prislužil sloves enega najizvirnejših in “samosvojih” filozofov 20.stoletja. Najbolj znan je kot interpret še posebej zenovskega budizma in na splošno tudi indijske in kitajske filozofije. Napisal je več kot 25 knjig o filozofiji in psihologiji religije.

Recenzija Bukla

Alan Watts je bil osrednja osebnost pri predstavljanju vzhodne filozofske in religiozne miselnosti zahodnim bralcem. Kot najstnik je postal budist in pridobil sloves ikone alternativne subkulture. Avtor v predgovoru pojasni, da ta knjiga raziskuje neprepoz nani tabu – našo tajno zaroto, da se ne bomo zmenili za to, kdo ali kaj v resnici smo. Njegova teza se glasi: »Prevladujoče občutje samega sebe kot ločenega ega, ujetega v kožno vrečo /je/ zgolj halucinacija, ki se ne ujema ne z zahodno znanostjo ne z eksperimentalno filozofskimi verstvi vzhodnega sveta, zlasti ne z osrednjo in začetno filozofijo vedante iz hinduizma. Na podlagi te halucinacije je prišlo do napačne rabe tehnologije z namenom nasilne podreditve človekovega naravnega okolja, kar bo sčasoma privedlo do njegovega uničenja.« Filozofska knjiga (The Book), ki je bila prvič objavljena leta 1966, je bila večkrat prevedena in ponatisnjena.

Sabina Burkeljca, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...