Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ustvarjalnost

sprostite svoje notranje sile : vpogledi v nov način življenja
Osho
Ustvarjalnost
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Primula
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6950-78-7
Naslov izvirnika Creativity
Leto izdaje izvirnika 1999
Prevod Jernej Zoran

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
290 g
181 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ustvarjalnost je najmogočnejša oblika upora. Če želite ustvarjati, se morate znebiti vseh vcepljenih vzorcev, sicer bo vaša ustvarjalnost zgolj posnemanje, popolno kopiranje. Ustvarjalni ste lahko samo, če ste samosvoji.

Ustvarjalec ne more stopati po uhojeni poti. Hoditi mora sam; streti mora spone uma množice, se odtrgati od kolektivne psihologije. Osho razlaga, kako.

Resnično, vsakdanje življenje je namreč ustvarjalnost. Ni vam treba v šolo, da bi se naučili ustvarjalnosti. Samo vase morate in pomagati pri razkroju ega. Ko ega ni več, je vse resnica, vse je lepo. In takrat je vse, kar se zgodi, dobro.

Vedite, da ne ločujemo med majhnimi in velikimi stvarmi. Če se lahko iskreno nasmehnete, primete nekoga za roko in se nasmehnete, je to ustvarjalno dejanje, mogočno ustvarjalno dejanje. Dovolj je, da nekoga srčno stisnete k sebi, in že ste ustvarjalni. Dovolj je, da se ljubeče zazrete v nekoga … En sam ljubeč pogled lahko spremeni svet določenega človeka.

Bodite ustvarjalni. Ne obremenjujte se s tem, kaj počnete, vendar vse počnite ustvarjalno, predano.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Intuicija in Ustvarjalnost.)

V svetu podivjanega ritma vsakdanjika se zdi, kot da smo izgubili sebe, s tem pa tudi intuicijo. Ali pa menimo, da so z njo obdarjeni le srečni posamezniki. Pa v resnici še zdaleč ni tako, zatrjuje sloviti modrec Osho in nas v knjigi, posvečeni pomenu intuicije, razsvetljuje o tem, da se ta neverjetna moč skriva prav v vseh od nas. Intuicijo vzbudimo in jo razvijemo v tišini, ker domuje le v stisku z nami, takrat, ko si dovolimo prisluhniti in se ustaviti, pa čeprav samo za hip. In vredno je, saj nam lahko olajša marsikatere odločitve in nas pospremi na pot vsesplošnega blagostanja. Kako? Opustite logiko in se ji ob branju preprosto – prepustite.
In prav takrat, ko se življenju v celoti prepustimo, ko ne razmišljamo o vseh mogočih zavojih in zastojih, ki nas lahko doletijo na naši poti, se na lepem pojavi tudi ustvarjalnost. Vsa prefinjena, sveža in blagodejna, zaradi katere življenje – pa najsi počnemo še tako na videz običajne stvari – v vseh svojih odtenkih dobi pravo ceno.
Knjigi, ki odpirata srce in božata dušo ter prinašata obilo (svežih) spoznanj!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...