Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Prebuditev nadzavesti

Kako z meditacijo do notranjega miru, intuitivnih uvidov in večjega zavedanja
Svami Krijananda
Prebuditev nadzavesti
27,90 € 27,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,84 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Zavod Gaia Planet
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7079-33-3
Naslov izvirnika Awaken to superconsciousness
Leto izdaje izvirnika 2000
Prevod Dora Debeljak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
350 g
290 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pokojni plodoviti pisatelj, skladatelj, dramatik in svetovno priznani duhovni učitelj, Svami Krijananda, v eni od svojih številnih knjig, Prebuditev nadzavesti – Kako z meditacijo do notranjega miru, intuitivnih uvidov in večjega zavedanja, v ospredje postavlja pomen meditacije.

In kako vse to doseči? Jasno napisani vodnik nam pokaže, kako z meditacijo privzdignemo zavedanje nad vsakodnevno zavedanje svoje okolice v nadzavest. Nenazadnje je zavedanje absolutno – bolj absolutno kot hitrost svetlobe, ki se upočasni ob vstopu v materijo, kot je Zemljina atmosfera, bolj absolutno od manifestacije energije, bolj absolutno od energije, ki je sama po sebi vibracija zavedanja.

Mnogi ljudje danes še vedno zmotno menijo, da je zavedanje posledica delovanja naših možganov. Ampak v resnici zavedanje vodi do misli in ne obratno, kot je sklepal Descartes (Mislim, torej sem).

Če se ne zavedamo sebe, ne moremo niti premišljevati. Sebe pa se zavedamo ne glede na to, ali so naši možgani v pogonu ali so se zazibali v sladek spanec. Veliko ljudi opaža, da se najbolj zavedajo sebe in okolice, kadar se jim v glavi ne potikajo misli.

Zavedanje lahko tudi okrepimo in takrat lahko pokukamo onkraj tančice naše notranjosti – v stanje privzdignjenega zavedanja oziroma nadzavesti. Prav zato Svami Krijananda v knjigi vzame pod drobnogled, kako se bolj zavedati sebe in okolice, ko ne premišljujemo prav o ničemer. Takrat navežemo stik s svojim višjim jazom, onkraj katerega se nam razodenejo razsežnosti popolne ljubezni, neizmerne radosti in spokojne modrosti, ki se širi daleč v širjave.

Svami Krijananda kot eden glavnih učiteljev joge in meditacije sodobnega časa in kot neposredni učenec Paramhanse Joganande, kateremu dolgujemo prodor joge na Zahod, uči, kako uspešno do nadzavesti in si z njo čim bolj pomagati.

Jasno napisani vodnik prinaša številne meditacije za najrazličnejše bralce, vse od začetnikov, ki se šele spogledujejo z meditacijo, do izkušenih poznavalcev meditacije, korak za korakom nas vodi na poti doseganja višjih stanj zavesti, intuitivnih uvidov in ustvarjalnosti. Nadzavest je skriti mehanizem, iz katerega črpamo rešitve za svoje tegobe, nas osredotoča in nam pomaga do fizičnega zdravja. Je ključnega pomena za poglobljeno življenje, v katerem prekipeva od smisla.

»Božanski vodnik do notranjega in zunanjega miru.« – Wayne Dyer

»J. Donald Waters – Svami Krijananda – nam preprosto, praktično in razumljivo predstavi vélike skrivnosti joge in meditacije. V knjigi bodo našli nekaj zase tako začetniki kot že bolj izkušeni poznavalci meditacije.« – Dr. David Frawley, avtor knjige Ayurvedic Healing (Ajurvedsko zdravljenje)

»Knjiga bo zanetila iskrico vaše notranje svetlobe; med branjem vas bodo spreleteli mravljinci zavesti, ki so vedno znanilci miru in prijetnega dogajanja v prihodnosti.« – NAPRA

»Prebuditev nadzavesti bo vedno izstopala … je bistveno več kot samo knjiga o meditaciji, saj bralca uči zaživeti v blaženem stiku z Bogom – radostno in zavestno.« – časopis Seattle New Times

o avtorju

Svami Krijananda je pokojni avtor, skladatelj, dramatik, umetnik in svetovno priznani duhovni učitelj, ki je sebe označil za ‘ponižnega učenca’ izjemnega mojstra Paramhanse Joganande. Krijananda je svojega mojstra spoznal pri rosnih dvaindvajsetih letih in mu služil do smrti Joganande štiri leta kasneje.

Krijananda se je rodil ameriškim staršem v Romuniji in se šolal v Veliki Britaniji in ZDA. Že od mladosti je postavljal pod vprašaj pomen življenja in vrednote sodobne družbe. Po branju Avtobiografije jogija Paramhanse Joganande se je usedel na avtobus in se iz New Yorka odpeljal v Kalifornijo, kjer je postal njegov učenec. Jogananda ga je imenoval za vodjo samostana, mu dovolil poučevati v njegovem imenu in iniciirati v krija jogo. Krijananda velja za očeta gibanja duhovnih skupnosti v ZDA, ki je leta 1968 ustanovil skupnost svetovnega bratstva Ananda, iz katere je vzniknilo mnogo drugih sorodnih skupnosti v ZDA in Evropi. Ustanovil je Ananda Singha, ki objavlja večino njegovih skupaj devetdesetih knjig in širi nauke krija joge po Indiji. Poleg številnih knjig je avtor tudi številnih skladb in dramskih del. Umrl je leta 2013 v Assisiju.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...