Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Skrivnosti indijske astrologije

Spoznajte svojo preteklost, spremenite svojo sedanjost in izberite svojo prihodnost
Adrian Predrag Kezele
Skrivnosti indijske astrologije
46,00 € 46,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,38 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Chiara
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7060-33-1
Naslov izvirnika Tajne indijske astrologije
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Tadeja L. Zupan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
750 g
469 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Se lahko pronica v skrivnosti človeške usode in določi, kdaj prihaja čas sprememb?

Naš odgovor je pozitiven – prav to je bistvo indijske astrologije, džjotiša, ki ga s številnih zornih kotov predstavi knjiga: osvetljuje gibanje časa in zavesti ter pojasnjuje, kako preteklost oblikuje sedanjost in prihodnost. Skrivnosti indijske astrologije so od svojega prvega izida v letu 1998 doživele nekaj nespremenjenih izdaj. Prevedena različica knjige pa črpa iz zadnje, razširjene izdaje iz leta 2007 in ustreza sodobnim potrebam.

Cilj džjotiša ni predvideti dogodke, pač pa nas usmeriti na najhitrejšo možno pot evolucije. To pomeni, da pred sabo odstranimo ovire, povečamo stopnjo notranjega razumevanja življenjskih resnic ter uskladimo naše delovanje z naravnimi zakoni. Predvidevanje je samo pogojno, in če že obstaja, je v službi spremembe.

Avtor Adrian P. Kezele se je prvič srečal z indijsko astrologijo, džjotišem, tam nekje pred petintridesetimi leti. Kot razloži, je to v njem izzvalo neko vrsto notranjega spopada svetovnih nazorov. A dvomljivca v njem je za vedno pregnal poglobljen in ljubeč študij, pri katerem se dokazi o modrosti in svetlobi džjotiša še vedno vrstijo: za avtorja, njegove učence v številnih generacijah študija džjotiša, ter za vse, ki so že doživeli poglobljeno razlago skozi svetlobo tega dragocenega znanja.

Avtor iz predgovora k slovenskemu prevodu: „Čas je, da je osnovni učbenik za delo dostopen tudi v slovenskem jeziku. To je knjiga o svetlobi v nas. Vanjo je vloženega veliko truda, časa in energije. Predvsem pa je vanjo vložena prav ta svetloba zavesti, o kateri govori. Upam, da vas bo ta svetloba pritegnila in da boste v njej prepoznali obrise svoje las prihodnosti.“

Džjotiš – beseda v sanskrtu pomeni svetloba ali stvaritelj svetlobe. Nekaj razlogov je, zakaj je tako, nekateri od najpomembnejših pa so pojasnjeni v knjigi, ki govori o tem gibanju zavesti, svetlobi v nas.

Knjiga Skrivnosti indijske astrologije lahko po eni strani služi kot prva informacija o džjotišu. Obsežni uvodni del na skoraj stotih straneh je že sam po sebi prava mala knjiga, ki bralca uvaja v osnove džjotiša, njegovo filozofijo ter način, s katerim pristopa k astrologiji. Ta del je ključnega pomena; če bi že na samem začetku narobe pristopili k džjotišu, bi imeli na sredini popotovanja precejšen odmik, posledično pa bi na koncu popolnoma zašli.

Ta knjiga je temeljni kamen tako za tiste, ki nameravate nadaljevati raziskovanje s študijem, pa tudi odlična podpora za vse, ki ste že doživeli džjotiš svetovanje, ali pa se zanj še opogumljate. Ali pa bi radi samo raziskovali bogastvo indijske astrologije.

Recenzija Bukla

Če boste po tej knjigi segli zato, da bi prejeli odgovore na vprašanja o svoji prihodnosti, raje obiščite prerokovalce iz kart ali kavne usedline ali pa se zadovoljite s prebiranjem dnevnega horoskopa v časopisu ali na spletu. Skrivnosti indijske astrologije so namreč mnogo kompleksnejše in globlje ter presegajo običajna vprašanja, povezana z »zahodno astrologijo«. Džjotiš, kot izvemo v knjigi, namreč prinaša znanje o preteklosti in sedanjosti, iz česar potem vleče smernice za lažji vpogled v prihodnost. Učenje te starodavne vede, kot poudarja Kezele, priljubljeni hrvaški avtor knjižnih uspešnic za duhovno rast ter voditelj številnih seminarjev in delavnic, zahteva popolno predanost in poglobljenost. Ta starodavna indijska modrost je po njegovem namreč tako edinstvena, da jo je treba najprej dodobra spoznati. Prav zato avtor v uvodu najprej odstre vpogled v njeno zgodovino in filozofijo, se poleg drugega dotakne tudi iniciacije, kasneje pa bralca počasi vodi med številnimi pojmi in pomeni, potrebnimi za čim boljše poznavanje džjotiša. Ob koncu spregovori še o bistvu in moči džjotiša, ki naj bi prinašal posebno osebnostno preobrazbo. Pronicljivo delo, ki bo v veliko pomoč vsem učencem te indijske astrologije in drugim njenim navdušencem, je še toliko dragocenejše, saj gre za prvo slovensko izdajo Kezelejeve uspešnice izpred tridesetih let, ki je zdaj posodobljena in dodelana.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 155

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...