Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pogum kliče

Sreča spremlja hrabre
Ryan Holiday
Prelistaj
Pogum kliče -10%
21,60 € 24,00 € Prihrani 2,40 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,65 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-7136-26-5
Naslov izvirnika Courage is Calling
Podnaslov izvirnika Fortune Favours the Brave
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Niki Neubauer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
430 g
304 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
knjige umco
osebna rast, duhovnost in ezoterika
filozofija
psihologija in psihiatrija
filozofija > antična filozofija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjižna serija antičnih vrlin

Avtor uspešnic Ego je naš sovražnik, Ovira je pot in Umirjenost je ključ.

Ničesar ni mogoče storiti brez poguma. To nas uči zgodovina od antičnih Špartancev do sodobnih civilnodružbenih gibanj, od pionirskih znanstvenikov do vizionarskih podjetnikov, od Charlesa de Gaulla do Florence Nightingale.  Voditelji in voditeljice so v preteklosti zaradi poguma in tveganj, ki so jih bili pripravljeni sprejeti, vedno znova našli pot do svoje veličine. Danes pa (nas) je večina paralizirana od strahu.

V knjigi Pogum kliče, prvem delu nove serije, v kateri bo priznani pisec knjižnih uspešnic Ryan Holiday osvetlil brezčasne stoiške vrline, avtor pokaže, zakaj je pogum tako pomemben in kako ga lahko negujemo v svojem življenju. Z opisovanjem in analiziranjem tistih posameznic in posameznikov, ki so se v preteklosti odzvali klicu usode, nam Holiday pokaže, kako lahko tudi mi stopimo korak naprej takrat, ko se drugi umaknejo.

Pogum nikoli ne pomeni brezglavega zaganjanja v spopad: gre predvsem za sposobnost presojanja, kako v pravem trenutku narediti pravo stvar. Gre za spoštovanje običajev in dogovorov ter zavzemanje za tisto, v kar verjameš: gre za ustvarjalnost, velikodušnost in vzdržljivost. To pa je edini način, kako živeti izjemno, izpolnjujoče in resnično življenje.

 

Vse v življenju se začne s pogumom.

Ta knjiga vas bo opremila s hrabrostjo,

da lahko začnete.

 

»Odločen poziv k dejanjem za vsakega izmed nas.« – Matthew McConaughey

»Razumljiv in navdihujoč vodnik, ki vas bo naučil razviti to najvišjo od človeških vrlin.« 
– Robert Green, avtor knjige 48 zakonov moči


Iz knjige:
Pogum: mogočna sila, ki nam omogoča, da premagamo ovire, se spopademo za svoj prav, naredimo nekaj za druge, spodbudimo spremembe – in, seveda, postanemo, kdo smo v resnici.
Klic poguma pride do vsakega od nas. Se bom odzval nanj?
Če ne jaz, potem kdo?
Če ne zdaj, potem kdaj?

 

O avtorju

Ryan Holiday je priznani ameriški motivator, medijski strateg in pisec. Pri devetnajstih je prekinil študij, da bi kot vajenec začel delati pri Robertu Greenu, avtorju vplivnih knjižnih uspešnic. Kasneje je postal svetovalec v nekaterih največjih podjetjih na svetu. Napisal je deset knjig in ustanovil podjetje Brass Check. Kot strateški svetovalec sodeluje s številnimi avtorji knjižnih uspešnic, med njimi sta Neil Strauss in Tony Robbins, s televizijskimi in političnimi voditelji, športnimi trenerji in športniki. Njegove trženjske modele uporabljajo podjetja, kot so Twitter, YouTube in Google. Živi na majhnem ranču v Teksasu. V slovenščino so do zdaj že prevedene njegove knjige Ego je naš sovražnik, Ovira je pot in Umirjenost je ključ.

Recenzija Bukla

Avtor Ryan Holiday slovenskemu bralstvu ni neznan, saj si lahko v slovenščini že preberemo tri njegove odmevne knjige, in sicer Ego je naš sovražnik, Ovira je pot in Umirjenost je ključ. V prvem delu nove knjižne serije o antičnih vrlinah se priznani ameriški motivator in pisec posveča kreposti poguma in nas popelje skozi svojevrsten vodnik, ki nas nagovarja k smelemu in odločnemu sprejemanju odločitev in soočanju z življenjskimi izzivi. Podkrepljen s primeri iz stoične filozofije in zgledom ravnanj osebnosti, kot so Florence Night ingale, Frank Serpico, Charles de Gaulle in še četice drugih, danes že učbeniških oseb, nas opominja, da sta slava in spomin namenjena tistim, ki se odločijo tvegati in srčno zavzeti za svoja prepričanja. Knjiga, vsebinsko razdeljena na tri dele, nas uči o strahu, pogumu in junaštvu, razmišlja o izgubljenih priložnostih, ki smo jih zamudili, ker nam je zmanjkalo samozaupanja,
o statusu quo omahovanja, privlačnosti prelaganja odgovornosti in nevarnem odlašanju. Izogibanje tistemu, kar Holiday imenuje naš osebni klic, nas največkrat privede do dušečih posledic obžalovanja, ki nastopi po tem, ko se namesto hrabrega skoka v neznano odločimo ostati v svoji coni udobja. Anekdotsko naravnani kratki razdelki obravnavajo posamične tematske sklope in se v razumljivem, preglednem in praktičnem smislu trudijo pokriti celotno paleto vidikov poguma in z njim povezanih dvomov, ki bralca v spodbudnem tonu vodijo vse do zadnjih strani.

Tanja Božić, Bukla 165

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...