Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ustvarimo kulturo Gaje

Vizija in delovni zvezek
Marko Pogačnik
Ustvarimo kulturo Gaje
24,00 € 24,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Primula
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-7129-86-1
Naslov izvirnika Creating Gaia culture
Podnaslov izvirnika Vision and Workbook
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Tadej Turnšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
420 g
310 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družbene vede > etnologija in antropologija
naravoslovje > geografija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Namen knjige je spodbuditi zavest in neomajno prepričanje, da je možno ustvariti povsem drugačno kulturo od te, v kateri se trenutno sučemo z občutkom, da izhoda ni.

Knjiga je tudi vadnica, tako za delo pri individualnem duhovnem razvoju kot tudi za osebno spreminjanje sveta v prijetnejši kraj za življenje in ustvarjanje.

S pomočjo avtorjevih delovnih izkušenj, vizij, zgodb iz sanj in komunikacije z bitji iz vzporednih svetov nam ponuja priložnost preseči ustaljene miselne vzorce, tako da v bralki ali bralcu vzbudi kakovost domišljije, ki je temeljno orodje vsakega ustvarjalnega procesa.

o avtorju

Marko Pogačnik razvija umetnost, dejavno na področju celostne ekologije, geomantije, družbenih gibanj in osebnega razvoja posameznika. Zanima ga, kaj lahko umetnost prispeva k življenju drugačnega od tistega, kar uveljavlja sodobna razumsko in potrošniško naravnana civilizacija.

Razvil je litopunkturo – umetnost akupunkture pokrajin in mest s pomočjo znamenj, imenovanih kozmogrami. Za svoje delo je bil nagrajen z nagrado Prešernovega sklada, Bevkovo nagrado (oboje 1991) in nacionalno nagrado za likovno umetnost, Jakopičevo nagrado (2008).

Je avtor državnega grba Slovenije. Od leta 2016 dalje nosi naziv Unescovega umetnika za mir.

Recenzija Bukla

Marko Pogačnik, ta izjemni vsestranski umetnik, nosilec številnih državnih nagrad za svoje likovne in druge dosežke, avtor državnega grba ter Unescov umetnik za mir, že od nekdaj večdimenzionalno gleda na življenje. Zaveda se, da naše bivanje na zemlji presega meje vidnega, otipljivega in razumsko dokazljivega, kar poskuša bralcu zelo nevsiljivo predstaviti tudi v pričujočem delu. Prihodnost človeštva je, kot vidi umetnik, v soustvarjanju z Gajo, ki predstavlja zavest planeta Zemlje, ter z njenimi elementarnimi svetovi in tudi z bitji iz vzporednih evolucij. Dandanašnji svet pogosto mačehovsko ravna z Zemljo, a ko bomo nehali verjeti, da imamo zavezane roke in da ne moremo storiti ničesar, se nam bo počasi začela odpirati drugačna zavest. Okrepimo jo lahko, kot nam nazorno sporoča avtor te knjige, tudi s pomočjo nanizanih vaj za delo za duhovno rast. Tako bomo zmogli vedno bolje spoznavati svoj resnični jaz, kar nam bo postopoma začelo odpirati pot do poglobljenega in opolnomočenega partnerstva med človeško kulturo in Gajo v vsej njeni enkratnosti in bogastvu. Knjiga, polna že prav revolucionarnih in edinstvenih idej, nam mehko kaže pot do sožitja vseh bitij na različnih ravneh življenjskega obstoja.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 169

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...