Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Visoko senzitiven otrok

Kako našim otrokom pomagati uspevati, ko jih prevzame svet
Elaine N. Aron
Visoko senzitiven otrok Novo
34,00 € 34,00 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Prima za starše
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-7184-88-4
Naslov izvirnika The Highly Sensitive Child
Podnaslov izvirnika Helping Our Children Thrive When The World Overwhelms Them
Leto izdaje izvirnika 2002
Prevod Mateja Zevnikar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
660 g
405 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Malo staršev in učiteljev razume vedenje visoko senzitivnih otrok, ki so posledično pogosto napačno označeni kot pretirano zadržani, boječi oziroma »sitni«, ali opredeljeni kot »problematični otroci« (in v nekaterih primerih napačno diagnosticirani z motnjami, kot je na primer motnja pozornosti). 

Elaine N. Aron, avtorica knjižnih uspešnic in psihologinja, katere knjige so bile izdane v več kot 240.000 izvodih, tokrat obravnava lastnost »visoke senzitivnosti« pri otrocih − in ponuja revolucionaren vodnik za visoko senzitivne otroke in njihove skrbnike.

Če jih vzgajamo z resničnim razumevanjem in skrbjo, VSO niso nič bolj dovzetni za te težave kot nesenzitivni otroci, in lahko odrastejo v zadovoljne, zdrave, dobro prilagojene odrasle. 

V tem pionirskem delu so staršem na voljo koristni samoocenjevalni testi in študije primerov, ki jim bodo pomagali razumeti njihovega otroka, in izčrpni nasveti glede:

•    izzivov vzgajanja visoko senzitivnega otroka,
•    štirih ključev do uspešnega starševanja VSO,
•    kako pomiriti visoko senzitivne otročke,
•    kako pomagati senzitivnim otrokom preživeti v ne-tako- senzitivnem svetu,
•    kako poskrbeti, da bodo šola in prijateljstva nekaj prijetnega.

Imeti VSO je velik blagoslov. Seveda, nekatere zadeve so zapletene, ker je vaš otrok »drugačen«, toda tu je moto te knjige: da bi imeli izjemnega otroka, morate biti pripravljeni imeti izjemnega otroka. Vi ga imate. 

In ta knjiga vas bo naučila, kako ga vzgajati, da ne bo le izjemen, ampak tudi zdrav, ljubeč, uravnovešen in zadovoljen.

Z izdajo Visoko senzitivne osebe je Elaine Aron postala prva oseba, ki je opisala prirojeno lastnost »visoke senzitivnosti« in pokazala, kako vpliva na življenja tistih, ki jo imajo. Tisti, ki so se rodili visoko senzitivni, predstavljajo do 20 odstotkov populacije, v knjigi Visoko senzitiven otrok pa se Aron osredotoča na visoko senzitivne otroke, ki imajo enake značilnosti kot visoko senzitivni odrasli, in se tako v obdobju odraščanja spoprijemajo z edinstvenimi izzivi. 

Aron na podlagi več let izkušenj kot psihoterapevtka in svojega izvirnega raziskovanja otrokovega temperamenta v knjigi Visoko senzitiven otrok pokaže, kako se VSO že rodijo globoko razmišljujoči, občutljivi na subtilno in hitro preobremenjeni z dražljaji.

Te lastnosti so lahko bistrim, vestnim, ustvarjalnim otrokom v prid, toda z napačno vzgojo ali šolanjem lahko postanejo izjemno sramežljivi oziroma zadržani, ali pa se začnejo vesti neprimerno.

S poglavji, v katerih so obravnavane potrebe specifičnih starostnih skupin –od novorojenčkov do najstnikov –, so v knjigi Visoko senzitiven otrok podane sočutne, priročne informacije za starše, učitelje in senzitivne otroke v njihovih življenjih.

O AVTORICI

DR. ELAINE N. ARON je psihoterapevtka, voditeljica delavnic, raziskovalka in tudi sama visoko senzitivna oseba. Je avtorica uspešnice Visoko senzitivna oseba, prve poljudno strokovne knjige o visoki senzitivnosti. Živi in dela med San Franciscom in New Yorkom.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...