Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kaj si drugi mislijo o tebi, ni tvoj problem

Kako se osvoboditi, spremeniti življenje in doseči srečo
Ičiro Kišimi, Fumitake Koga
Kaj si drugi mislijo o tebi, ni tvoj problem
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ebesede
Zbirka Skepsa
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7022-44-5

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13 cm
300 g
246 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga nam na razumljiv način pokaže, kje tičijo vzroki, da se vse prevečkrat ujamemo v začaran krog naših negativnih pričakovanj, negotovosti in ovir, ki nam preprečujejo, da bi zares napredovali. Pokaže nam, kako vzeti usodo v svoje roke: pogoj za srečo je hrabrost, za ljubezen in skupnost potrebujemo individualnost, vir sprememb pa bo svež, neobremenjen pogled na življenje.

»Na obrobju tisoč let starega mesta je živel filozof, ki je učil, da je svet preprost in da je sreča dosegljiva vsakomur. Nekega dne ga je obiskal mlad mož, nezadovoljen z življenjem. Mladeniču se je svet zdel kaotičen kup nasprotij in kakršno koli omenjanje sreče je bilo v njegovih očeh popolnoma absurdno.« Tako je zapisano v uvodu v dialog med filozofom in njegovim učencem, ki nas popelje skozi temelje individualne psihologije, kot jo je utemeljil Alfred Adler (1870 – 1937).

Pogovor med filozofom in mladeničem, ki je v marsičem podoben postopku terapevtskega svetovanja, nam tako poda prepričljive odgovore na vprašanja:

• Zakaj je treba zbrati pogum in se sprijazniti z dejstvom, da naša ravnanja niso vedno vsem všeč?
• Smo lahko srečni, ne glede na okoliščine?
• Je potek naše življenjske poti v naših rokah?
• Nas naša preteklost res omejuje ali teh omejitev ni in si jih v resnici lahko postavljamo sami, z našim stremljenjem po ciljih, ki so pred nami?

Opomba avtorjev

Sigmund Freud, Carl Jung in Alfred Adler so trije velikani sveta psihologije. Knjiga, ki je pred vami, predstavlja bistvo Adlerjevih filozofskih in psiholoških idej ter naukov, podanih v obliki pripovednega dialoga med filozofom in mladeničem. Adlerjanska psihologija v Evropi in Združenih državah Amerike uživa široko podporo ter ponuja preproste in neposredne odgovore na večno filozofsko vprašanje: Kako smo lahko srečni? Prav mogoče je, da boste ključ do sreče našli v Adlerjevih naukih. Pozor, branje te knjige vam lahko spremeni življenje! Zdaj pa skupaj z mladim možem stopimo skozi »vrata«.

o avtorjih

Ičiro Kišimi se je leta 1956 rodil v Kjotu, kjer živi še danes. Že vse od svojih srednješolskih dni si je želel postati filozof. Od leta 1989 je ob študiju klasične zahodne filozofije podrobno raziskoval tudi adlerjansko psihologijo. O slednji piše in predava, kot certificiran psihoterapevt in svetovalec Japonskega združenja za adlerjansko psihologijo pa se posveča tudi svetovanju mladini na psihiatričnih klinikah. V japonščino je prevedel izbrana dela Alfreda Adlerja – Znanost življenja in Problemi nevroze –, sam pa je avtor knjige Uvod v adlerjansko psihologijo ter mnogih drugih.
Fumitake Koga, nagrajeni poklicni pisatelj in avtor, je bil rojen leta 1973. Izdal je številne
knjižne uspešnice s področja posla in splošne stvarne literature. Z adlerjansko psihologijo se je srečal v svojih poznih dvajsetih, pri čemer so ga njene ideje, ki so nasprotovale marsikateri konvencionalni modrosti, povsem navdušile. Kmalu zatem je Koga večkrat obiskal filozofa Ičira Kišimija v Kjotu in pri njem zbral bistvene nauke adlerjanske psihologije, vse skupaj pa je zapisal v klasični obliki dialoga, metode grške filozofije, ki jo uporablja pričujoča knjiga.

Recenzija Bukla

Knjigo, kakršnih ne pišejo več, sta skupaj ustvarila Kišimi (1956), ki je certificiran psihoterapevt in razis­kovalec adlerjanske psihologije, ter Koga (1973), ki je poklicni pisatelj in avtor uspešnic s področja stvarne literature. Knjiga Kaj si drugi mislijo o tebi, ni tvoj problem, ki je v japonščini izvirno izšla leta 2013, v naslednjih letih pa bila potem prevedena v kar nekaj velikih svetovnih jezikov ter postala globalna uspešnica (dobila je tudi že nadaljevanje), je svojevrsten psihoterapevtski priročnik, skozi katerega so izpričani principi individualne psihologije Alfreda Adlerja (1870–1937), poleg Freuda in Junga enega ključnih psihoteoretikov na začetku 20. stoletja. Adler (v slovenščini imamo denimo prevedeno njegovo knjigo Smisel živ­ljenja) je zagovarjal stališče, da v svojem življenju lahko vsak doseže srečo in zadovoljstvo, če se njunega doseganja loti na pravem koncu, prav to pa želita s to knjigo pokazati tudi japonska avtorja. Pri podajanju tematike sta se odločila za dialoški princip: knjiga, ki se odvije v petih nočeh, ima dva protagonista: mladeniča, v katerem vlada kaos in ki ima mnogo vprašanj o zmož­nosti doseganju (lastne) sreče, ter filozofa, ki ima vse potrebne odgovore nanje. Navdihujoče branje!

Samo Rugelj, Bukla 158

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...