Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Tečaj meditacije

21-dnevni izkustveni program
Osho
Tečaj meditacije
24,00 € 24,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Primula
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7184-25-9
Naslov izvirnika A course in meditation
Podnaslov izvirnika A 21-Day Workout for Your Consciousness
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Simona Babič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
300 g
208 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

V knjigi Tečaj meditacije so zbrane meditacije, ki jih je Osho ustvaril za današnji čas, za sodobnega človeka, ki zaradi hiperaktivnega uma in hitrega tempa težko zgolj sedi v tišini in opazuje svoj dih.

Če želite živeti bolj izpolnjeno življenje, boste najprej želeli spoznati svoj potencial, kdo v resnici ste. Meditacija je pot do tega spoznanja. Predstavlja metodologijo znanosti o zavedanju.

Lepota te notranje znanosti je v tem, da posamezniku omogoča samostojno raziskovanje in preizkušanje metod v njegovi zasebnosti. Odpravlja odvisnost od zunanjih avtoritet, potrebo po povezovanju s katero koli organizacijo in obveznost sprejemanja določene ideologije. Ko razumete korake, se po poti meditacije sprehodite na sebi lasten način.

S predstavljenimi meditacijami lahko vsak izkusi mirno, tiho čuječnost in se zave svoje prave narave.

V okviru tega 21-dnevnega programa boste vsak dan spoznali drugačen vidik meditativnega življenja, praktične meditacije in vaje zavedanja, povezane s tempo dneva, pa bodo orodja, s katerimi boste lahko eksperimentirali.

Vsak dan je dopolnjen tudi z mislijo dneva in prazno stranjo za vaše zapiske.

Osho je pri svojem znanstvenem pristopu k notranjemu svetu meditacije in samoodkrivanja eksperimentiral z vsemi meditacijskimi tehnikami, ki so se razvijale v preteklosti, in preučeval njihove učinke na sodobnega človeka. Videl je, kako preprosto je uporabiti starodavno sveto mantro kot zamenjavo za sodobno uspavalno tableto.

S svojim razumevanjem je ustvaril nove meditacije za današnje ljudi. Predlaga, da začnemo s telesom – se začnemo zavedati, kaj lahko opazujemo v mislih in občutkih sistema telo-um.

Veliko Oshovih meditacij se začne s telesno aktivnostjo, da najprej sprostimo napetosti ter stres telesa in uma. Zatem se lažje spustimo v izkušnjo mirne in tihe čuječnosti, zavedanja.

Za začetnike meditacije je to vodnik, ki jih bo korak za korakom učil meditirati, biti čuječi in mirni. Za izkušene meditante pa je ključ, da svojo prakso povzdignejo na novo raven.

o avtorju

OSHO, sodobni mistik, čigar življenje in učenje vplivata na milijone ljudi vseh starosti in poklicev, je britanski Sunday Times razglasil za enega od »1000 ljudi, ki so zaznamovali dvajseto stoletje«. Njegove mednarodne knjižne uspešnice so na voljo v 60 jezikih po vsem svetu.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...