Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kamorkoli greš, si že tam

Jon Kabat-Zinn
Kamorkoli greš, si že tam
22,50 € 22,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,68 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Iskanja
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6058-53-7
Naslov izvirnika Wherever you go, there you are
Prevod Andželka Korošec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
15 x 21 cm
390 g
253 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pogosto je videti, da smo preveč zaposleni s preteklostjo ali s prihodnostjo, ki še ni prispela. Iščemo, kje drugje bi lahko bili, koder upamo, da bo bolje, bolj srečno, bolj tako, kot si želimo, da bi bilo, ali kot je nekoč bilo.

Večino časa se le delno zavedamo notranjih napetosti in tega, kaj počnemo v življenju in z življenjem, ter posledic, ki jih imajo naša dejanja in misli. Delo prebujanja iz teh sanj je delo meditacije, sistematičnega negovanja budnosti in zavedanja sedanjega trenutka. Ta pozornost ni v nasprotju z nobenimi religioznimi ali znanstvenimi prepričanji.

Meditacija pozornosti dopušča preobrazbo, ne da bi si bilo treba prizadevati, da bi karkoli dosegli ali da bi se do konca izmučili, ker smo neprimerni ali nepopolni. Kajti, kot vam govori ta knjiga, vi ste že popolni. Vsi smo. Tukaj in sedaj. Natančno taki kot smo, z vsemi našimi nepopolnostmi in neprimernostmi.

… Ali lahko vsakdo meditira? Mišljenje, da niste sposobni meditirati, je podobno mišljenju, da niste sposobni dihati, se osredotočati ali sproščati. …

… Veliko bolje se je postopno podati v daljša obdobja prakse, kot da nikoli ne okusite pozornosti ali mirovanja, ker dojemate svoje ovire kot prevelike. Najdaljša pot se resnično začne z enim samim korakom. Ko si zadamo, da bomo storili ta korak – v tem primeru, da se bomo usedli tudi za najkrajši čas –, se lahko dotaknemo brezčasnega v kateremkoli trenutku. Iz tega prihaja vsa dobrobit in samo iz tega. …

Jon Kabat Zinn je molekularni biolog, zdravnik, profesor na Medicinski fakulteti na Univerzi v Massachusettsu, ustanovitelj Klinike za zmanjševanje stresa ter ustanovitelj zenovskega centra v Cambridgeu v Massachusettsu. Je avtor knjig s področja meditacije, predavatelj in vodja mnogih programov. Na osnovi njegove metode je nastal terapevtski program MBCT - Mindfulness Based Cognitive Therapy (Kognitivna terapija temelječa na pozornosti), ki ga v svoje delo vključuje prek 200 medicinskih ustanov v Ameriki in drugod po svetu.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...