Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pogovori z Erosom

Lucija Luči Mulej Mlakar
Pogovori z Erosom

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Molga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-92655-3-6
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Kiki Klimt
Urejanje Eva Senčar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
300 g
182 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
ljubezen in spolnost
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mar je srečanje z Erosom res eno takšnih, ki nas za vedno spremeni? Avtorica Lucija Luči Mulej Mlakar v knjigi Pogovori z Erosom pravi, da Eros išče le najpogumnejše, da jim šepeta večne skrivnosti.

Avtorica Lucija Luči Mulej Mlakar nas v knjigi na prefinjen način usmerja, da se vprašamo, kateri jezik govorimo. Je to jezik ljubezni ali jezik moči?

Avtorica kot sociologinja in antropologinja v slovenskem prostoru utrjuje poslovno antropologijo ter menedžment osebnosti, ki je nadgradnja raznih oblik procesiranja človeških vsebin.

Recenzija Bukla

Sodobni svet slavi materializem, hit rost, moč, boj in kar je še podobnih zunanjih »vrednot«, ki pa v resnici posameznika vse bolj odtujujejo – od drugih, predvsem pa od samega sebe. Ta potem osamljen, zbegan in izgub ljen išče srečo in ljubezen na različne načine, a pogosto mu ju ne uspe najti. Preprosto zato, pojasnjuje med vrsticami avtorica te dragocene knjige, ker je izgubil kompas svoje biti in žiti. Kadar je namreč ta pravilno naravnan, v skladu z našimi resničnimi globinami, nas vodi k eni sami pomembni življenjski sili – k sili ljubezni, k bogu Erosu. In prav njemu v usta je položila Mulej Mlakarjeva vsa dragocena sporočila v svoji novi knjigi. Eros, kot bralec hitro spozna iz zapisov različnih ljubezenskih zgodb, polnih hrepenenj in iskanj, ne uteleša le erotične, spolne energije, ampak vse tisto več, kar se odslikava v živosti, barvah, radosti ter najčistejših glasovih in vonjih ljubezni, ki jih ima v sebi prav vsak od nas. Ta edinstveni bog prav tako ni samo ljubeč in tolažeč, ampak tudi bojevniški in včasih prevarantski. Šele če se zmoremo zbuditi in si priznati, da smo tudi sami marsikdaj neznosni prevaranti in (samo)saboterji, se v nas nekaj premakne – zaradi dotika Erosa, ki nam na pot prinaša vse tisto, kar potrebujemo, da (z)rastemo, ponosno prestopimo svoje sence in gremo ljubeče naprej. Branje, ki ruši marsikatere stereotipe in navdušuje s svojo globino pa tudi mehkobo in poetičnostjo, ujeto tudi v avtoričine verze. Ti so nežno, kot je nežna sila ljubezni, vtkani med posamezna poglavja in dajejo prebranemu še večjo vrednost.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...