Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Popolni ribič ali Oddih razmišljujočega moža

Izaak Walton
Popolni ribič ali Oddih razmišljujočega moža
30,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-283-754-9
Naslov izvirnika The compleat angler or Contemplative man's recreation
Leto izdaje izvirnika 1653
Prevod Valerija Cedilnik, Sandi Kosmač

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,9 x 14 cm
260 g
178 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija
osebna rast, duhovnost in ezoterika
leposlovje
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ste se kdaj vprašali, kako so ribarili nekoč, s kakšnim priborom so lovili in koliko rib so ujeli? Zanimiv vpogled v ribolov iz sredine 17. stoletja nam ponuja slavna knjiga Popolni ribič angleškega avtorja Izaaka Waltona. Poleg zanimivih opisov ribolova je knjiga tudi literarni dragulj in velja jo prebrati.

Eno najslavnejših del s področja športa, The Compleat Angler Izaaka Waltona, zavzema v angleškem jeziku po razširjenosti in številu ponatisov drugo mesto, takoj za Biblijo kralja Jakoba (King James Bible). Vse od svoje prve izdaje leta 1653 je knjiga neverjetno priljubljena. Stoletja že povezuje generacije, sega preko meja oceanov in kultur, prevedena je že v vse glavne svetovne jezike in je od leta 1653 nenehno v tisku. To je poklon umetnosti in duhu ribolova, bratovščini ribičev, prvobitnosti narave in podeželja, človekovi skromnosti v uživanju darov življenja in njegovemu sožitju z okoljem.

Recenzija Bukla

Ribolov je lahko strast in umetnost, ki je navdih za mnoge knjige in filme (Starec in morje, Reka poje mi, Muharjenjev Jemnu itd.). Eno od temeljnih delo ribolovu pa je napisal Izaak Walton že davnega leta 1653, ga nato kar petkrat dopolnil in vse od takrat ga nenehno prevajajo in ponatiskujejo. Gre za hvalnico umetnosti ribarjenja, katere osrednji del (ki ga pokriva slovenski prevod) je petdnevno druženje Ribiča in Lovca, ki ga Ribič vpeljuje v svojo umetnost. Pri tem avtor citira številne mislece in velikokrat poseže tudi po poeziji, ki skupaj s starinskim jezikom bralcu ponudi bogato literarno izkušnjo. Walton v knjigi ni izpostavil le lososov, postrvi in podobnih visoko čislanih rib, ampak je prostor namenil tudi ploščičem, krapom, mrenam idr. ter za vsako vrsto ponudil obširno znanje, ki ga je nemalokrat začinil tudi z izvrstnimi recepti.Obvezno branje za vsakega ljubitelja ribarjenja.

Jure Preglau, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...