Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

(P)ostati zdrav

Kako naj srce in um postaneta tovarna zdravil
Bruno Šimleša
(P)ostati zdrav
32,99 € 32,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,99 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-01-6584-2
Naslov izvirnika (P)ostati zdrav
Podnaslov izvirnika Kako da srce i um postanu tvornica lijekova
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Neža Kralj

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21 x 15 cm
440 g
471 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Priljubljeni zagrebški sociolog Bruno Šimleša je v priročniku združil znanstvena dognanja z dolgoletnimi izkušnjami, ki jih je pridobil pri delu z bolniki in njihovimi svojci. Pred vami je dragocen vodnik za ohranjanje zdravja.

Najmočnejša zdravila nosimo v sebi

Šimleša v knjigi predstavlja pomen holističnega pristopa k zdravljenju. Pri tem poudarja vpliv misli, čustev in medosebnih odnosov na telo ter postavlja pod vprašaj običajno razumevanje zdravega življenja, po katerem je za zdravega duha pomembno (le) zdravo telo. Hkrati tudi opozarja, da se nikakor ne smemo odpovedati prednostim uradne medicine, temveč da oba načina zdravljenja združimo, saj si tako povečamo možnosti za ozdravitev. Ker sta naše srce in um izjemna tovarna zdravil!

Dragocena pomoč pri soočanju z boleznijo

Zakaj zbolimo? Kaj naj storimo, ko zbolimo? Kako pomagamo bližnjemu s težavami z zdravjem? Kako ostanemo zdravi? To so glavna vprašanja, na katera v knjigi (P)ostati zdrav odgovarja Bruno Šimleša. Ta celosten in navdihujoč priročnik je namenjen predvsem tistim, ki se bojujejo za zdravje, vendar bo zagotovo zelo pomagal tudi vsem njihovim bližnjim, da jim bodo nudili karseda dobro podporo. 

Številni primeri iz zdravstvene prakse

V knjigi so opisani številni znanstveni in življenjski primeri, ob katerih lahko ozavestite lastne vedenjske vzorce. Naučili se boste prepoznati tanko mejo med odgovornostjo in krivdo, nadzorom in potlačevanjem čustev, zdravljenjem bolezni in zdravljenjem bolnika. Če izrazov še ne poznate, boste izvedeli tudi, kaj so sizifovstvo, kavčanje in osebica. Oziroma jih boste prepoznali.

O avtorju

Bruno Šimleša, avtor desetih knjig s področja popularne psihologije in duhovnosti, že več kot 15 let pomaga bolnikom z rakom pri vseh izzivih, ki jih čakajo. Žensko združenje za boj proti raku SVE za NJU mu je leta 2016 dodelilo nagrado VAM za pomoč onkološkim bolnikom in ozaveščanje javnosti o raku.

Recenzija Bukla

Bruno Šimleša (1979), priljubljen hrvaški avtor literature s področja osebne rasti in duhovnosti, se po knjigah Šola življenja, Ljubeznoslovje, Umetnost živ­ljenja, Brez rokavic, Res­nice in zmote o ljubezni in Kako vzljubimo sebe obrača k temam zdravja in bolezni. Za začetek postavlja novo paradigmo, ki jo strne v rek Zdravo telo v zdravem duhu, s katero želi opozoriti, kako pomemben del zdravja in zdravljenja je duševnost. Šimleša je podpornik holističnega pristopa, ki hkrati zdravi telo in duha, oziroma v tradicionalen proces zdravljenja telesa enakovredno vplete tudi srce in um, kot pravi avtor. Pristop je oblikoval na podlagi dolgoletnih izkušenj pomoči onkološ­kim bolnikom, pri katerih se je izkazalo, da se možnosti ozdravitve povečajo, če združimo oba načina zdravljenja. Obsežno gradivo, ki ga je ob tem zbral, je v knjigi razdeljeno na štiri razdelke. Poglavja prvega razdelka razložijo novo paradigmo zdravja. Drugi razdelek osvetljuje, čemu zbolimo. Govori o potlačenih čustvih in odnosih, ki nas kompromitirajo, o tem, kako slabimo lastno odpornost. Tretji razdelek sestavljajo poglavja, ki so osrednji del priročnika. Namenjena so tistim, ki so že zboleli, vendar jih je priporočljivo prebrati in premisliti, tudi če smo zdravi in če imamo med bolniki koga bliž­njega. Četrti razdelek govori o telesu kot o tovarni zdravil. Avtor govori jasno, empatično, navdihujoče, sugestivno optimistično in neposredno. Navaja primere iz prakse, s katerimi ilustrira teoretični del, ključne misli pa poudari z afirmativnimi stavki, ki so osnovni gradniki polnega in zdravega živ­ljenja.

Maja Črepinšek, Bukla 169

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...