Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Rdeča luna

Kako uporabiti darove menstrualnega cikla za prebujanje ustvarjalnosti, spolnosti in duhovnosti
Miranda Gray
Rdeča luna
25,00 € 25,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Primula
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7129-17-5
Naslov izvirnika The red moon
Podnaslov izvirnika Understanding and using the creative, sexual and spiritual gifts of the menstrual cycle
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Severina Siter

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14,5 cm
300 g
240 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Za naše prednice je bil menstrualni cikel vir čudovitih ustvarjalnih, duhovnih, spolnih, čustvenih, mentalnih in fizičnih energij.

Ta dar jim je dajal moč, da so se vsak mesec prerodile, porajale in ustvarjale svet, ki jih je obdajal, se globoko povezovale z zemljo in družino ter izžarevale veliko modrost in navdih.

Ta starodavna ženska modrost nam je še vedno na voljo v naših mitoloških zgodbah in zgodbah za otroke.

Miranda Gray prepleta pripovedovanje zgodb s praktičnimi orodji in metodami (vključno z Luninim koledarčkom), da bi sodobnim ženskam predstavila njihovo cikličnost ter jih popeljala na pot strastnega in ustvarjalnega življenja, ki se v njej napaja.

Rdeča luna ženskam pomaga:

sodelovati z energijami menstrualnega cikla
te energije uporabljati za ustvarjalnost, spolnost in duhovnost
obuditi ciklične mite zase in za prihodnje generacije
Miranda Gray je umetnica, multimedijska oblikovalka, pisateljica, učiteljica alternativne terapije in voditeljica mednarodnih delavnic. Je tudi avtorica in mentorica življenjskega treninga za ženske, ki temelji na menstrualnem ciklu. Živi v Hampshiru v Veliki Britaniji. Njena spletna stran: www.mirandagray.co.uk

Priporočila:

»Rdeča luna je Izjemno dragocena knjiga, ki nam pomaga razumeti skrivnosti naše cikličnosti in se globlje povezati s telesom.

Ženske smo v sodobni družbi sicer uveljavile marsikatero načelo svobode, pa vseeno ostaja v nas neka praznina.

Če kot hčere očetov nismo sposobne valoviti s svojimi plimovanji ter ne poznamo in ne živimo v celoti vseh svojih arhetipov, ne moremo živeti kot celostne Ženske.

Starodavne menstrualne modrosti, ki jih opisuje Miranda Gray, nosijo v sebi neslutene zaklade, tako zelo dragocene za prepoznavanje našega lastnega notranjega ustroja, ki je po tisočletjih patriarhalne družbe in ob bolečem pomanjkanju obredov prehoda skoraj v celoti prezrt.

Avtorica jih v tej knjigi nazorno umesti v sodobno življenje ter ponuja praktične in oprijemljive načine razumevanja cikličnosti, ne le skozi zunanje, ampak predvsem skozi notranje dogajanje. Kot prevajalka sem hvaležna za priložnost prevesti delo, ki je v teh časih še kako dobrodošlo, in katerega modrosti so obogatile tudi moje vsakodnevno delo z ženskami v ženskih krogih in na delavnicah.

Čudovit in navdihujoč prispevek k prebujenju žensk za ženske in moške.«

Severina Siter, prevajalka in predavateljica, voditeljica delavnic za ženske MOONA

»Z Mirandino knjigo smo prejele znanje, ki bi nam ga predale mame in babice, če bi bilo to znanje predano njim.

Zavedanje, da imamo kot ženske nepredstavljivo moč in da je moč ravno v naši cikličnosti.

Ko začneš potovati s svojim ritmom in ne proti njemu, se ti odprejo vrata do tvoje ustvarjalne, spolne, življenjske energije, in to lahko usmeriš v tisto, kar je tebi sveto!

Staroselski pregovor pravi, da ženska s prvo menstruacijo začne prakticirati moč in z zadnjo menstruacijo ta moč postane.

V svojem rodnem obdobju imamo okoli 500 menstruacij, torej 500 priložnosti, da spoznavamo in vadimo svojo moč. Rdeča luna je navdihujoč Vodnik po tej poti, ne samo za nas, temveč tudi za naše hčerke, vnukinje in rodove, ki prihajajo.«

Suzana Grau, dramska igralka in voditeljica obredov za Ženske

»Ne samo da sem sama leta in leta in vsaj dve desetletji intenzivno preučevala Luno v vseh njenih odtenkih, še posebej pa v rdečem, krvavečem, sem ob branju knjige Rdeča luna Mirande Gray ravno v obdobju, ko iščem poti in besede, kako svojo hčer, ki postaja mlada ženska, pospremiti v Lunine svetove.

Izvirne načine, kako mojo deklico seznaniti z darovi, ki ji jih prav v tem času prinaša njena menstruacija, da se bo počutila varno, lepo, edinstveno, povezano, sem našla v knjigi Rdeča luna. Knjiga me je spomnila na čas, ko sem sama dobila rdečo reko. Tisti dan se mi je mami posvetila malo bolj kot običajno. Spomnim se, da sem si zaželela čokolade.

Z mano je šla po tablico, na poti pa mi je rekla, da so pred mano leta, ko si bom kot krvaveča ženska lahko privoščila čas zase, pa tudi kakšno sladkarijo več, kot bi si jo sicer. da se moram v teh dneh crkljati in poslušati.

To je bilo vse in bilo je veliko, ampak se spomnim, da sem hrepenela po še ... prav od moje mame.

Z branjem Rdeče lune bomo matere sebi in svojim hčeram zmogle dati še kak košček čokolade več, ne le sladke, tudi grenke, ki nas bo povezal v sestrstvo vseh žensk in lune. Želim si, da bi vse odraščajoče deklice kot tudi njihove mamice in stare mamice, tete in sestrične v Luni našle svojo zaveznico in jo prepoznale kot "spremljevalko žensk", ki pazi na nas.«

Urška Krišelj Grubar, novinarka in antropologinja

»Miranda Gray je po vsem svetu poznana kot mati sodobnega znanja o menstrualnem ciklu.

V knjigi Rdeča luna na izjemno zanimiv način predstavi različne menstrualne arhetipe, podobe in simbole v zgodbah in mitih, ki lahko vodijo žensko do modrosti.

Knjiga pokaže, kako izredno veliko znanja o ženski in njeni naravi se je tekom stoletij izgubilo. Z največjim veseljem sem ga ob prebiranju spet odkrivala skupaj z njo.

Še posebej so se me dotaknile te besede: "Ženska, ki ozavesti svojo cikličnost in njene energije, se zave
tudi ravni življenja onkraj vidnega.

Intuitivno se poveže s silami življenja, rojstva in smrti ter zaznava božanskost v sebi in pokrajini."«

Vesna Juvan, Akademija za harmonijo življenja

»Sem marsikaj, vendar sem primarno ženska. To je spoznanje, do katerega bo prišla vsaka posameznica po branju te knjige. Za marsikatero žensko sem prepričana, da se bo tudi prvič v življenju poklonila svojemu bistvu in zavedanju, kaj pomeni biti ženska.

Prenekatere pa bodo ob branju prvič občutile ponos ob besedah: "Ženska sem." Raztopile se bodo iluzije preteklosti in v ospredje bo stopila ženska – v vseh svojih oblikah, opolnomočena s tehnikami in vajami, ki ji bodo odpirala vrata na poti njenega lastnega raziskovanja. Zaradi nje bo svet lepši, zaradi nje bodo ženske proslavljale svoj obstoj. Zaradi tebe, draga ženska, ki te kliče in vabi duša k raziskovanju vseh še neraziskanih delov sebe, bodo druge ženske zorele. Skozi tebe in tvoje izkušnje, skozi tvoje besede, skozi tvoja spoznanja in skozi tvojo vibracijo, ki jo boš nosila v sebi, ko boš sprejela najlepši del sebe, svoj menstrualni ciklus. Povabim te, da začneš tukaj, s to knjigo, kajti prišla si do sem z razlogom in besede, ki jih bereš, so postavljene predte z namenom.

Čutiš? Kliče? Odgovori. Dobrodošla, ženska – med nami, ženskami.«

Andreja Kotnik, umetnica in ustvarjalka Občuti.Sebe.eu


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...