Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vstajenje

Navodila za uporabo
Fabrice Hadjadj
Vstajenje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2018
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Jasmina Rihar

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 14,5 cm
370 g
136 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
religija > krščanstvo
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Teza te knjižice je, da imajo prikazovanja Vstalega prvenstveno praktični značaj. Niso neki prividi, ki bi bežali pred »hic« in ugibali o daljavah; ponovno nas vodijo k ljubezni do bližnjega, nas učijo stvari videti od zgoraj, kar ne pomeni, da gledamo drugačne stvari kot drugi smrtniki, ampak da iste stvari gledamo s stališča Duha.

Skozi besedilo, ki je zabavno, a obenem globoko, nam Fabrice Hadjadj ponuja svež pogled na skrivnost Vstalega: Kaj pomenijo Jezusova prikazovanja po vstajenju? Kako naj jih razumemo danes in kako naj živimo v luči vstajenja?

Vstali ne sodi med nadljudi. Njegovo veličastvo se navezuje na vsakdanjik. Komaj je dosegel vrhunec popolnosti, že se mu zdi najboljša zamisel sesti skupaj s prijatelji, se z njimi pogovarjati in jesti. Ves čas hoče biti preprosto človeški in že samo to je dovolj, da dokaže, da je Bog.

NUJNO BRANJE ZA VSAKOGAR, KI ŽELI RAZUMETI IN ŽIVETI SKRIVNOST VSTAJENJA.

Recenzija Bukla

Fabrice Hadjadj (1971), francoski filozof, dramaturg, esejist in priljubljen kolumnist, ki ga v slovenščini poznamo že po več prevedenih delih (Vera demonov ali preseženi ateizem, Kako uspeti v smrti – antimetoda za življenje in Kaj je družina?) je skozi globoko izpovedno besedilo ponudil svoj pogled in razlage Jezusovega vstajenja in prikazovanje po vstajenju. Sam se označuje za profesorja »judovskega izvora, arabskega imena in katoliškega prepričanja«, če temu dodamo še njegovo družino, ki šteje sedem otrok in to, da je sam odraščal v ateističnem duhu, ter se šele pred desetletjem spreobrnil v krščanstvo, so njegova praktično filozofska razmišljanja o Jezusovem vstajenju in dogodkih, ki so temu sledili, zagotovo širše zanimiva, da ne govorim o tem, da so tudi rahlo humorno obarvana.

Renate Rugelj, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...