Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Čudo

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Ocean
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-94306-2-0
Naslov izvirnika Wonder
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Boštjan Gorenc
Spremna beseda Anja Kurent
Urejanje Nataša Detič

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 15 cm
430 g
326 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko
leposlovje
ameriško leposlovje

O knjigi

»Ne bom opisoval, kakšen sem na pogled. Najbrž je huje od vsega, kar si sploh lahko zamislite.«

Izjemen roman, že dve leti trdno zasidran na vrhu lestvice mladinskih uspešnic New York Timesa, prejemnik mnogih nagrad za kakovostno mladinsko literaturo, je osvojil že milijone otrok in odraslih po vsem svetu. Končno je v odličnem prevodu Boštjana Gorenca dostopen tudi v slovenščini.

August Pullman se je rodil s hudo deformacijo obraza. Do desetega leta ni hodil v šolo, ampak je imel zaradi številnih zahtevnih operacij in dolgotrajnih okrevanj pouk doma. Z vstopom v peti razred osnovne šole je zdaj njegova edina želja, da bi ga sošolci imeli za navadnega. Toda novi sošolci ne morejo prezreti njegovega nenavadnega obraza.

Poleg Augusta, ki izredno duhovito pripoveduje o sebi, svoji družini in svetu, ki ga obdaja, svoja razmišljanja o tem nadarjenem fantu razkrijejo še sestra Via, njen fant Justin, novi sošolec Jack, prijateljica Summer in Viina prijateljica Miranda. Vsi njihovi pogledi se združujejo v boju za sočutje, empatijo in sprejemanje drugačnosti. Ta nepozabna pripoved v naša življenja prinaša srčnost in upanje. Bralec začne ceniti vrednost pravega prijateljstva in moč prijaznosti.

Knjiga za najstnike, ki jo morajo obvezno prebrati tudi vsi odrasli. In svet bo postal za odtenek lepši.

Avtorica R. J. Palacio (njeno pravo ime je Raquel Jaramillo) živi in dela v New Yorku. Čudo, mladinski roman o Augustu Pullmanu, njegovi izjemni družini in prijateljih, je njeno prvo literarno delo. Napisala ga je, ko je starejši od njenih dveh sinov končal peti razred in so bili dogodki in občutja desetletnikov v njeni glavi še sveži. Veliko gradiva za zgodbo, posamezne dogodke in dogajalno ozadje je tako vzela neposredno iz življenja svojega sina in njegovih sošolcev. K razmišljanju o tem, kako je živeti v koži nekoga, ki ima »nenavaden« obraz, pa jo je spodbudila mala deklica, ki so jo s sinovoma nekoč srečali pred prodajalno sladoleda …

Recenzija Bukla

Nikakršno čudo ni, da je knjiga Čudo že več let zasidrana v samem vrhu svetovnih lestvic najbolj priljubljenih mladinskih knjig. Tudi pri nas je že ob prvem izidu tako očarala bralce vseh generacij – gre namreč za branje, primerno za vse starosti! – , da jo je založba Ocean pred kratkim ponovno natisnila. Zgodba o desetlet nem dečku Augustu Pullmanu, ki se je rodil z močno iznakaženim obrazom, je zgodba o sprejemanju drugačnosti. In čeprav se zdi, da svet postaja vse bolj odprt za drugačnost, pa je realnost, kakor odslikava tudi zgodba Čuda, pogosto drugačna. August je vse do svojega desetega leta odraščal v pomirjujočem domačem okolju, v katerem ga je šolala mama. Toda kaj se bo zgodilo, ko bo pri desetih letih začel obiskovati peti razred bližnje šole? Bodo sošolci sposobni prepoznati dečkovo prijaznost in prijateljsko predanost ter ga ne bodo ocenjevali le po zunanjosti? Branje, po katerem je posnet tudi film, ki je pred časom prišel v Slovenijo, v razmislek ponuja ogromno tem. Psihoterapevtka Anja Kurent pa nam v spremni besedi nove izdaje Čuda polaga na dušo tole: »Zavedanje svojih čustev in občutkov nam daje moč za izbiro zavestnega delovanja, v skladu z našimi vrednotami, prepričanji in v dobro drugega in nas. Vodilo naj bo prijaznost do sebe in drugih!«

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...