Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pot samoodvisnosti

Jorge Bucay
Pot samoodvisnosti
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kažipoti
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4330-7
Naslov izvirnika El camino de la autodependencia
Leto izdaje izvirnika 2000
Prevod Tina Malič
Urejanje Urška Kaloper

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 14,5 cm
260 g
193 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija > psihoterapija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova knjiga priljubljenega terapevta in pripovedovalca zdravilnih zgodb
Neodvisnost pomeni, da nisi odvisen od nikogar. Prav vsi tako ali drugače potrebujemo druge. In če neodvisnost ni mogoča, če je odvisnost nezaželena, ker ne ponuja možnosti za razvoj, če je soodvisnost nezdrava … kaj potem?

Jorge Bucay, gestalt terapevt in pripovedovalec zdravilnih zgodb, je skoval besedo samoodvisnost. V knjigi Pot samoodvisnosti, prvi v zbirki Kažipoti, nas popelje po labirintih naših notranjih poti. Pot samoodvisnosti nas bo privedla k samoizpolnitvi, uspehu, sreči … In k sprejetju odgovornosti za svoje življenje. K srečanju s samim sabo.
Argentinec Jorge Bucay (1949) je z obiskom in pogovori po Sloveniji očaral tudi naše bralce, ki so se lahko na lastne oči in ušesa prepričali, da je pisatelj in psihoterapevt zelo poseben in prisrčen mož, ki poskuša živeti tako, kakor svetuje v knjigah in predavanjih. Danes živi v odmaknjeni obmorski vasici v Španiji, kjer denar ne pomeni veliko. Odpovedal se je televiziji in svoj čas posveča branju, pisanju, predavanjem ter družini in prijateljem.

Recenzija Bukla

Dela argentinskega pisatelja in terapevta Jorgeja Bucaya, v katerih se prek preprostih, pa vendar globokih zgodb napletajo zdravilno zasukane modrosti z duhovnim podtonom, so si dodobra utrle pot v naš knjižni prostor. Kot prva od napovedanih štirih knjig v avtorjevi zbirki Kažipoti je izšla Pot samoodvisnosti, v prihodnosti pa ji bodo sledile še Pot srečanja, Pot solza in Pot sreče. Kratke zgodbe se tokrat malo umaknejo in naredijo prostor besedilu, ki se približa klasičnim priročnikom za samopomoč. Izhodišče je v spreminjanju in odpravljanju odvisnosti, pri čemer avtor govori o odvisnosti od drugih ljudi: od njihovega mnenja, njihove pozornosti, njihovih čustev. V zameno za odpoved vsakršni odvisnosti predlaga »samoodvisnost«, ki je Bucayeva izvirna skovanka, segala pa naj bi dlje od »neodvisnosti«, ki je nemogoča, saj nihče ni povsem neodvisen od drugih. Knjiga ponuja obilo afirmativnih sklepov, ki spominjajo na dela Louise Hay, poleg svobode, ki jo takšna samoodvisnost prinaša, pa avtor od sebe in od bralcev terja nekaj ne najlažjih odločitev.

Žiga Valetič, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...