Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Bližina osrečuje

Drago Jerebic, Sara Jerebic
Bližina osrečuje
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-306-8

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
176 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija > psihoterapija
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga o medsebojnih odnosih – za zakonce, starše in najstnike

Družinska terapevta sta svoje izkušnje strnila v nekaj ključnih izzivov, s katerimi se srečujemo zakonci, starši, najstniki. Opisane težave, njihove razlage in iz tega izhajajoče rešitve ponujajo dragoceno izhodišče za osebni razmislek in pot naprej. Bralci bodo v knjigi našli izviren namig, uporabna pa je tudi kot priročnik za samopomoč ali dragocena opora v času čakanja na prostega terapevta.

Knjiga govori o hrepenenju zakoncev, staršev in najstnikov po naklonjeni medsebojni bližini ter hkrati razkriva, zakaj smo kljub temu hrepenenju pogosto osamljeni in žalostni. Bralcem ponuja vpogled v manj zavedno dinamiko prenašanja in prebujanja neprijetnih občutij v drugih ter razlaga, kako napačne interpretacije te dinamike vodijo v konfliktne odnose med družinskimi člani. Avtorja s slikovitimi primeri orišeta, kako se naj odzovemo v takšnih situacijah ter zakonce in starše vabita k ranljivemu odzivanju drug do drugega in do otrok. Slednje pomeni iskreno odpiranje in podelitev lastnega doživljanja z drugimi. S tem se ustvarja nov prostor za drugačno doživljanje sebe in drugega ter posledično možnost za preseganje nefunkcionalnih vzorcev in ustvarjanja bližine, ki osrečuje.

O avtorjih

Drago Jerebic in Sara Jerebic sta zakonska in družinska terapevta. Terapevtsko delo izvajata na Družinskem inštitutu Bližina (www.blizina.si) v Celju in Ljubljani. Drago se posveča predvsem delu s pari, Sara pa poleg dela z zakonci tudi terapiji z otroki, kjer je razvila edinstveni model obravnave otrok. V dvanajstih letih sta skupaj opravila prek 14.000 neposrednih terapevtskih ur, se srečala z več kot 1200 družinami ter izvedla prek 400 predavanj.

Recenzija Bukla

Zelo naravno človeško hrepenenje po naklonjenosti ali bližini sočloveka je včasih izpolnjeno, drugič spet ne. Avtorja, slovenska zakonska in družinska terapevta, bralcem ponujata vpogled v »manj zavedno dinamiko prenašanja neprijetnih občutenj v drugih ter razlago, kako napačne interpretacije te dinamike vodijo v konfliktne odnose«. Knjiga je razdeljena v tri dele, prvi je za zakonce, drugi za starše in tretji za mladostnike. V slikovitih primerih tako orišeta številne partnerske zadrege in težave, od neusklajene spolnosti, različnih nazorov in travm iz otroštva do prepirov, čustvenega in telesnega varanja. Starše pa učita, kako postavljati svojim otrokom meje, jih odtegniti od računalnikov ali telefonov, kako premagovati strah in izboljšati njihovo samopodobo. V tretjem razdelku bodo odgovore našli najstniki, predvsem tisti, ki se sami znajdejo pred prvimi ovirami, pa naj gre za učenje, spolne odnose ali priljubljenost med vrstniki. Čisto za konec pa prek modela relacijske družinske terapije (RDT, Gostečnik, 2011) rešita še dva konkretna problema, težave na delovnem mestu in prevaro v zakonskem odnosu.

Renate Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...