Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Moč tekstila

Priročnik o dobrodejnih učinkih ustvarjanja
Jasmina Ferček
Moč tekstila
38,90 € 38,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,17 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Vida
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-95933-4-9
Likovna spremljava Tjaša Bavcon

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,5 x 22,5 cm
900 g
227 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
umetnost
psihologija in psihiatrija > psihoterapija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vstopite v svet blagodejnega ustvarjanja s tekstilom, ki je medij izražanja, povezovanja, samoraziskovanja, refleksije in pripadanja. Ustvarjajte sami ali v družbi in doživite pozitivne koristi tekstila kot mogočnega terapevtskega orodja, s katerim si lahko sami pomagate.

Barviti priročnik Moč tekstila vabi, da odkrijemo potencial svojih rok in prepoznamo krepčilne učinke ustvarjanja s tekstilnimi materiali. Knjigo je napisala Jasmina Ferček, podobo pa ji je dala Tjaša Bavcon. Nastal je izviren domač priročnik, ki nas s praktičnimi napotki vodi v ustvarjanje s tekstilom na bolj čuječ, samoraziskujoč in izpolnjujoč način.

Združuje avtoričine osebne izkušnje pri delu s skupinami vključenih žensk, ki so delile svoje življenjske zgodbe o lastnih doživetjih, vplivih in pomenih tekstilnega ustvarjanja, in navodila za pripravo različnih projektov za samostojno delo ali skupinsko druženje. Podkrepljen je s fotografijami posameznih projektov, ki so nastajali tekom let in za katere je kolektiv Oloop dobil mednarodne nagrade.

Ustvarjalne aktivnosti s tekstilom dokazano puščajo pozitiven vpliv na dobro počutje, kakovost življenja in zdravje, tako pri individualnih osebah kot skupinah. Njihovi učinki so opazni zlasti v obdobjih večjega stresa in ko pride do nepričakovanih težjih okoliščin, kot so nove zaposlitvene možnosti, drugo življenjsko okolje in omejene socialne mreže ljudi. Ustvarjalne tekstilne dejavnosti spodbujajo interakcije in zagotavljajo osebne, miselne in telesne izzive, krepijo samozavest ter prispevajo k samoaktualizaciji. Tako prispevajo tudi h kakovostnejšemu življenju v obdobju staranja.

Čeprav moji šivi in zanke niso tako brezhibni kot tisti na izdelkih v trgovinah, so vanje vtkani moji notranji tokovi. Kot bi se vsa lepota, ki razpršeno biva v meni, zgostila in jasno izrazila v izdelku, ki se rojeva pod prsti. Ko si hči ogrne šal, ki sem ji ga skvačkala, jo poleg preje greje tudi moja ljubezen. In ko sinova pred spanjemzagrneta zatemnilno zaveso, ki sem jo zašila, se del mene razprostre čez okno in prepreči vstop grdim sanjam. Tako tudi ta knjiga ni samo knjiga o ročnih delih, ampak je tista čistina na koncu poti, ki nas vabi, da v svoji notranji tišini prisluhnemo zgodbam, ki se želijo izraziti skozi nas. Le da nas tu namesto ribeza, malin in hortenzij pričakajo naša lastna radovednost, iznajdljivost in pogum. Nabrusimo kvačke, našpičimo igle in zarežimo v polje ustvarjalnosti! - MOJCA FATUR - spremna beseda


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...