Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Voditelji jedo zadnji

Zakaj nekatere ekipe sodelujejo in druge ne
Simon Sinek
Voditelji jedo zadnji

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Smart Com
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-900-323-7
Naslov izvirnika Leaders Eat Last
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Eva Mahkovic

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,3 x 13,6 cm
440 g
338 strani
Kategorije
psihologija in psihiatrija
družbene vede > ekonomija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Raziščite zakaj nekatere ekipe sodelujejo in druge ne!

Simon Sinek v knjigi Voditelji jedo zadnji predstavi zakaj gre nekaterim organizacijam bolje od drugih. Enostavno rečeno: ni dovolj, da poznamo »Zakaj« svoje organizacije, poznati moramo svoje ljudi in se zavedati, da so mnogo več kot nadomestljivi viri. Posebno pozornost nameni tudi vodenju milenijcev in poda praktične nasvete za vodenje te generacije prihodnosti.

O AVTORJU

Simon Sinek, neomajni optimist, je avtor uspešnic Začni z zakaj in Skupaj je bolje. Svoje zamisli o uspešnem voditeljstvu prenaša in deli z velikimi in majhnimi podjetji ter gospodarskimi in političnimi vplivneži. Njegov govor na TED.com, ki temelji na Začni z zakaj, je tretji najbolj gledani nastop na tem mediju vseh časov.

Recenzija Bukla

Pri tej knjigi Simona Sineka (1973), enega najbolj prepoznavnih sodobnih motivatorjev in poslovnih ter osebnih svetovalcev, pri nas ga že poznamo po knjigi Začni z zakaj in majhni knjižici navdiha Skupaj je bolje (nedavno mu je v angleščini izšla še knjiga z naslovom Neskončna igra /The Infinite Game/), mi je v oči najprej padel njen naslov, saj direktno poantira, kaj je ključna lastnost sodobnega vodje: najprej mora poskrbeti za svoje sodelavce in/ali podrejene, šele potem je na vrsti tudi on. Sinek v tem smislu konotira celo knjigo, išče razloge, zakaj določene delovne skupine in podjetja delujejo bolje, druga slabše, seznanja nas s primeri iz hierarhično zasnovane vojske ter bolj enakopravno organiziranih ekip, išče razloge v (evolucijski) psihologiji ter v velikih in manjših podjetjih, ki so nekoč poslovala slabo, potem pa jih je ustreznim vodjem uspelo preobrniti v pozitivno smer. Pri tem poleg drugega vzpostavlja koncept tako imenovanega »varnega obroča«, ki ustvarja stabilne, prilagodljive in samozavest­ne ekipe, v katerih je čutiti pripadnost in sinergične učinke nakopičene skupne energije, ki se nato usmerijo v sinhronem delu v začrtano smer. Sinek v dopolnjeni izdaji knjige (ta je prevedena v slovenščino), na koncu postreže še z inspirativnim in še kako resničnim poglavjem na temo milenijcev (torej rojenih po letu 1984): kako razmišljajo, kako delati z njimi in kako jih (vzgojiti ter) voditi, kar je v obliki video predavanja postala prava uspešnica z več kot 11 milijoni ogledov na YouTubu. Knjiga za sodobne menedžerje!

Samo Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...