Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Bog presenečenj

Vodič za vse zbegane, negotove ali razočarane kristjane
Gerard W. Hughes
Bog presenečenj
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-04-0595-5
Naslov izvirnika God of surprises
Leto izdaje izvirnika 1985
Prevod Mojca Masterl Štefanič
Spremna beseda Damjan Ristić

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
380 g
207 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
religija > krščanstvo
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vodič za vse zbegane, negotove ali razočarane kristjane.

Osrednji motiv tega vodnika za duhovno življenje je evangeljska prilika o iskanju zakopanega zaklada (Mt 13,44). Gerard W. Hughes (1924-2014), škotski jezuit, nam skuša pokazati, da je njiva s skritim zakladom – v nas samih. Iskati moramo globoko v sebi in to notranje potovanje močno vpliva na naše življenje, na odnose, vrednote in tudi na spremembe v družbi. Bog je v vseh stvareh in v stvarstvu ni nobenega delca, nobene človekove izkušnje, kjer ne bi bil z nami. A to ni le knjiga o zakladu, je tudi zaklad sama v sebi – je eno najbolj uspešnih duhovnih del zadnjih desetletij, prevedeno v več kot dvajset jezikov.

»Večina vodnikov je zahtevno branje, če ne vidimo predmetov ali obiščemo krajev, ki jih opisujejo, in prebiramo jih lahko le zelo počasi. Ta vodnik za notranje potovanje ni nobena izjema. Na koncu vsakega poglavja so vaje, da bralec lahko potuje tudi sam. Kar odkrijete o samih sebi, je dosti bolj pomembno in več vredno kot kar koli, kr sem napisal. Zato v tej knjigi ne podajam podrobnih opisov, ampak se omejujem na smerokaze.«

To troje sestavlja človekovo izkušnjo vere: Cerkev, se pravi konkretna krščanska skupnost, katere del je posameznik, kritično mišljenje, se pravi razmišljanje, branje, poglabljanje znanja, ter mistika, se pravi neprestana odprtost za presenečenje, ki odpira prostor za razodetje Boga kot nekoga, ne kot nekaj. Če manjka katera od treh komponent, je vera okrnjena, neavtentična in ne more rasti (iz spremne besede p. Damjana Ristića DJ).

Recenzija Bukla

Avtor knjige, znani škotski jezuit in pisec del s poglobljeno duhovno vsebino (umrl je pred petimi leti, star 90 let), že takoj na začetku svojega dela, ki je bilo prevedeno v številne svetovne jezike, iskreno pojasni, da iskanje Boga vidi predvsem v tistem »več in višjem«, kar je v vsakem od nas in po čemer hrepeni slehernik. Čeprav je bil opremljen z globokim poznavanjem krščanske vere, ki je prežemala vso njegovo bit, se je menda tudi sam občasno znašel v trenutkih, ko se je spraševal, kje se pravzaprav skriva »njegov« Bog. Takšna refleksivna vprašanja so ga prevevala predvsem v trenutkih osamljenosti ali ob soočenju z manj prijetnimi življenjskimi situacijami, ki pa so se prav zaradi ­njegove ­neomajne vere na koncu vedno izkazale kot nujno potrebne za njegovo osebno, duhovno rast. Prav ta spoznanja so ga nagovorila k pisanju Boga presenečenj, dela, ki bralcu skozi vsa nanizana poglavja pomaga na poti do (izgubljenega) sebe oziroma, kot ponazori s svetopisemsko priliko, do iskanja zakopanega zaklada. Hughesov Bog presenečenj ni ponazorjen zgolj kot Bog, ki ga lahko (ponovno) najde zagovornik krščanske vere, ampak (tudi) kot tisto »višje«, do česar se želi dokopati vsak, če le ima željo po potovanju. Vase in k sebi. S to knjigo, ki bralcu ob koncu vsakega poglavja, opremljenega z avtorjevimi duhovnimi razmišljanji in uvidi, prinaša tudi konkretne naloge za utrjevanje prebranega, bo ta pot nedvomno lažja!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...