Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Monoteizem in nasilje

Krščanska izkušnja
Jean-Michel Maldamé
Monoteizem in nasilje
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-278-456-0
Naslov izvirnika Monothéisme et violence
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Vesna Velkovrh Bukilica
Spremna beseda Mari Jože Osredkar
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
250 g
194 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Le kdo si ob malone vsakodnevnih poročilih o terorističnih napadih – domnevno v imenu vere – danes še upa zatrjevati, da so religije vir miru? Francoski teolog, priznani strokovnjak za razmerje med znanostjo in religijo, razmislek o njihovi odgovornosti prepušča drugim monoteizmom, bralcem pa ponuja znanstven in korekten vpogled v tematiko nasilja v krščanstvu. Spremna beseda k slovenski izdaji delo umesti tudi v aktualne debate v našem prostoru.

Evangelij je oznanilo ljubezni do vseh ljudi. Kako naj si torej razlagamo dejstvo, da se je toliko kristjanov izneverilo sporočilu Jezusa Kristusa? Katera je pot, ki vodi v preganjanje in sveto vojno? Od kod izvira zlo, ki razjeda srce in zastruplja duha? Čemu je Cerkev ohranila svetopisemska besedila – od zavzetja obljubljene dežele do apokaliptičnega uničenja –, ki zagovarjajo nasilje? Knjiga razčlenjuje temačna brezna krutosti križarskih pohodov, inkvizicije in verskih vojn. Raziskuje vzgibe vzrokov, ki vodijo v sprevrženje vere in potvarjanje Jezusovega klica, naj postanemo tvorci miru. Iskanje vira zla v zgodovini krščanstva pa odpira tudi vrata upanja skladno s Kristusovimi besedami: »Kdor se ravna po resnici, pride k luči.«

o avtorju

Dominikanski redovnik, duhovnik Jean-Michel Maldamé,rojen leta 1939 v Alžiriji, je po študiju matematike in filozofije znanosti doktoriral iz teologije in je priznan strokovnjak za razmerje med znanostjo in vero. V letih od 1984 do 2000 je bil dekan Katoliškega inštituta v Toulousu, kjer je predaval filozofijo, od leta 1997 je član Papeške akademije znanosti, od leta 2008 pa član Mednarodne akademije za religiozne vede. V svojih strokovnih razpravah se posveča zlasti vprašanju zla. Na to temo je med drugim objavil deli Le Scandale du mal, une question posée à Dieu (2001; »Škandal zla: vprašanje, zastavljeno Bogu«) in Le Péché originel: foi chrétienne, mythe et métaphysique (2008; »Izvirni greh: krščanska vera, mit in metafizika«).


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...