Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kruh močnih

Tessa Afshar
Kruh močnih
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-04-0582-5
Naslov izvirnika Bread of angels
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Irena Modrijan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
380 g
344 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ženski roman
religija > krščanstvo
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Škrlat – temelj vplivne trgovine v rimskem svetu. V tem moškem svetu mora Lidija prijeti v roke vajeti svojega življenja in se podati na neverjetno pot poguma, odločnosti in prijateljstva, na kateri začne spreminjati svet. Preden Lidija postane uspešna trgovka s škrlatom, je zgolj trgovčeva hči, ki ljubi tri stvari: očeta, dom svojih prednikov in izdelovanje barve. Nepojmljivo izdajstvo ji vzame skoraj vse. Ostane ji le očetova tajna formula. Z njo v žepu zbeži v Filipe in odpre svojo trgovinico, v katero vlaga vso svojo energijo. Odločnost, naklonjenost znancev ter očetova dragocena barva ji tlakujejo pot v svet najuglednejših mestnih trgovcev. A strahovi jo še naprej preganjajo, dokler ne spozna apostola Pavla in sliši njegovega sporočila upanja. Pride pa tudi čas, da se Lidija sooči s svojimi skrivnostmi.

Nihče ne zna tako vdahniti življenja Svetemu pismu kot Tessa Afshar.

Tessa Afshar se je rodila v Iranu v muslimanski družini. Ko so se njeni starši ločili, se je pri štirinajstih letih preselila v Anglijo. Študij je nadaljevala v ZDA, ki so kasneje postale tudi njen dom. Pri dvajsetih se je spreobrnila v krščanstvo in študirala teologijo. Svoje znanje zdaj uporablja kot voditeljica bibličnih skupin za ženske. V slovenščini so že izšli njeni romani Dragulj v pesku, Na polju milosti, Zaklad rubinov, Pravi zaklad in Kraj tišine.

Recenzija Bukla

Lidija, hči priznanega trgovca škrlata iz Tiatire, uživa v družinskem poslu in od očeta strastno srka vse znanje njegove obrti. A njuno mirno življenje se čez noč obrne, ko Diona, ena od mestnih veljakinj, po krivem obtoži Lidijinega očeta prevare in tatvine, zaradi katere ta pristane pretepen v zaporu, kasneje pa kmalu umre. Lidija, strta od bolečine, brez denarja in prijateljev, se odloči za življenje v novih krajih. Z Rebeko, mladim dekletom, ki jo reši beračenja in prosjačenja na cesti in s katero kasneje splete trdno prijateljstvo, odpotuje v daljne Filipe, kjer z obilo garanja in odrekanja začne počasi postavljati na noge svojo obrt s škrlatom. Pot do uspeha je zapletena, dolga in polna preizkušenj, a Lidiji sta vedno bolj v uteho (za)upanje in vera, ki sta kruh močnih ljudi ... Čudovit roman, postavljen v čas prvih desetletij po Kristusovem rojstvu, navdušuje z lepoto mehko stkane zgodbe in sporočili, zavitimi v svetopisemske nauke in globokimi kot odtenki najbolj finega škrlata.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...