Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega

Aleš Lokar
Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanja in podjetništvo kot iskrice Božjega
21,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mohorjeva Celovec
Leto izdaje 2016
ISBN 978-3-7086-0900-3
Leto izdaje izvirnika 2016
Urejanje Hanzi Filipič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
276 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
naravoslovje > znanost
religija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ali je res, da je znanost dokončno prevladala nad religijo ter jo izpodrinila? Avtor - upokojeni univerzitetni profesor podjetništva - v tem eseju razčlenjuje pomanjkljivosti sodobne znanosti na področjih, kjer bi pravzaprav pričakovali njeno prevlado.

Prikazuje pa tudi strahotne posledice, ki so nastopile v sodobnem svetu, ker so se ljudje udinjali - in se še vedno udinjajo - raznim psevdoznanstvenim modelom mišljenja in delovanja.

To pa posamezniku in družbi odpira vrata k sodobnemu razumevanju vere, zlasti krščanskega izročila.

Recenzija Bukla

Avtor, upokojeni predavatelj podjetništva, v zbirki esejev Sekularna miselnost, znanstvene domneve, prerokovanje in podjetništvo kot iskrice Božjega razglablja o številnih vidikih današnjega razmerja med znanostjo in religijo, predvsem krščanstvom, ki mu je zavezan kot razmišljajoči laik. V nasprotju med znanostjo in vero vidi eno najočitnejših protislovij današnjega časa. V antiki ločitve med njima še niso poznali, ugotavlja, poglabljati se je začela po odkritju Amerike in zrušitvi predstave o Zemlji kot ravni ploskvi. Profesor Lokar svoje trditve rad ilustrira s primeri iz podjetništva, svoje stroke, večji del razmišljanj pa namenja naravnim pojavom in družbenim dogajanjem, ki pretresajo današnji svet. Malikovanju vrste sodobnih znanj in spoznanj gospodarskih in menedžerskih ved odreka verodostojnost, predstava, kako bo sodobna znanost pometla s starinsko in mračnjaško religijo, pa je zanj le mit, ki ne vzdrži resnejše razumske kritike.

Iztok Ilich, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...