Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Slovenian mountain trail

From Maribor to the Adriatic Sea
Gorazd Gorišek, Andraž Poljanec, Mojca Stritar Kučuk
Slovenian mountain trail
27,90 € 27,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,84 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Planinska zveza Slovenije
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6870-41-2
Naslov izvirnika Slovenska planinska pot
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Gorazd Pipenbaher
Urejanje Jože Drab

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 13,5 cm
420 g
231 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slovenska planinska pot (SPP) je bila odprta leta 1953 v počastitev 60-letnice organiziranega planinstva v Sloveniji na pobudo njenega idejnega očeta Ivana Šumljaka (1899-1984). Vodi od severovzhoda do jugozahoda Slovenije po večini gorskega sveta - iz Maribora prek Pohorja, Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank, Julijskih Alp, Idrijskega hribovja, Trnovskega gozda, Nanosa, Vremščice in Slavnika do Debelega rtiča ob Jadranskem morju. Je najbolj priljubljena vezna pot v Sloveniji ter ena najstarejših v Evropi in na svetu.

The Slovenian Mountain Trail (SPP) was opened in 1953 to commemorate the 60th anniversary of organized mountaineering in Slovenia at the initiative of her conceptual father, Ivan Šumljak (1899-1984). It leads from the northeast to the southwest of Slovenia through most of the mountainous world - from Maribor via Pohorje, the Kamnik-Savinja Alps, the Karavanke, the Julian Alps, the Idrija Hills, the Trnovo Forest, Nanos, Vremščica and Slavnik to the Debeli Rtič near the Adriatic Sea. It is the most popular connecting route in Slovenia and one of the oldest in Europe and in the world.

Recenzija Bukla

V reviji Bukla seveda pišemo predvsem o novih slovenskih knjigah, a tokrat vseeno velja narediti izjemo. Potem ko je lani izšel tridelni slovenski vodnik po Slovenski planinski poti, je nedavno izšla še posodobljena angleška različica v eni sami knjigi, ki tujim pohodnikom in planincem omogoča kar se da nemoteno pot po naši ­najdaljši ­planinski transverzali. Knjiga je opremljena z vsemi potrebnimi podatki, od razdalj in težavnosti posameznih etap, reliefov in zemljevidov do prenočišč, pri čemer pa je treba biti pri tistih bolj odmaknjenih vseeno previden, da ne prideš do koče, potem pa se znajdeš pred zaprtimi vrati. Vodnik, ki bo v slovenske gore gotovo pripeljal še kar nekaj pohod­nikov od ­drugod!

Samo Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...