Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Z otroki v gore

Družinski izleti
Andrej Stritar, Urška Stritar
Z otroki v gore
31,90 € 31,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,96 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Sidarta
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6027-90-8
Leto izdaje izvirnika 1998
Ilustracije Danilo Cedilnik – Den, Jurij Kolenc, Tomaž Lavrič
Urejanje Ines Božič Skok
Zemljevid Lojze Miklavčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 17 cm
850 g
240 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V razširjeni in temeljito posodobljeni izdaji prvega slovenskega družinskega vodnika je opisanih 83 izletov po vsej Sloveniji. Vodnik je namenjen vsem, ki bi radi lepoto gora in narave delili z otroki ali pa se sami podali na lažji izlet.

Avtorja knjige sta že od rane mladosti navdušena gornika, svojo ljubezen do gora pa sta prenesla tudi na svoja otroka. Knjiga tako temelji na gorniških izkušnjah celotne družine, bogati družinski tradiciji pa vse bolj smelo sledijo tudi otroci njunih otrok. Vodnik vsebuje vrsto uporabnih nasvetov za pripravo in izvedbo izleta z otroki, tako v ožjem družinskem krogu kot v skupini, saj je Urška vse svoje poklicno življenje posvetila vzgoji predšolskih otrok in ima bogate izkušnje tudi z vodenjem skupin v gore.

Vsak izlet je opremljen s preglednim reliefnim zemljevidom ali skico, ki služi predvsem temu, da si lažje ustvarimo predstavo o poteku poti. Navedene so naravne in kulturne znamenitosti v bližini, kar lahko služi kot koristen namig za popestritev ture.

Kratke zgodbice, zanimivosti, legende in pesmice, ki se navezujejo na posamezne izlete, so namenjene tako odraslim kot otrokom: prvim kot navdih za pripovedovanje, drugim pa kot dodatna motivacija.

Recenzija Bukla

Leta 1998 je izšel eden od najbolj prepoznavnih planinskih vodnikov založbe Sidarta Z otroki v gore, s katerim sta Urška in Andrej Stritar slovenskim družinam pa tudi tistim, ki radi hodijo po malce lažjih planinskih poteh, predstavila skoraj osemdeset izletov in jim razkazala večino lepot slovenskih hribov in gora. Ta vod­nik, ki je nastal kot posledica Stritarjevih družinskih pohodov, se je v teh dveh deset­letjih utrdil kot knjižna klasika, otroci Urške in Andreja Stritarja pa so odrasli in imajo že svoje otroke. Zato bi bila prenovljena verzija tega vodnika, obogatena z novimi fotografijami, osveženimi zemljevidi in še nekaj novimi izleti, morda simbolično lahko naslovljena tudi »Z vnuki v gore«. Čudovit vodnik, oprem­ljen z vsemi osnovnimi informacijami, kako se podajati v gore z mladimi in jim zagotoviti varnost na poti, je logično razdeljen na geografske podenote, saj nas z naborom svojih izletov pelje od Julijskih Alp, čez Karavanke, Kamniške in Savinjske Alpe, Koroško, Štajersko, Notranjsko in Primorsko, se pomudi pri Polhograjskem, Škofjeloškem, Idrijskem in Cerkljanskem hribovju, vse skupaj pa te lažje izlete zaključi s Posoč­jem. V sklepnem delu Stritarja družine povabita še na dvatisočake, vodnik pa se podobno kot pri prvi izdaji sklene z vzponom na Triglav. Prelepa ponovna izdaja vodnika, ki je zaznamoval tudi moje starševsko hribovsko življenje!

Samo Rugelj, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...